Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέλος της ΡΑΕ ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών Μεσογείου

Πρόκειται για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσιμάρα. Παράλληλα η ΡΑΕ αναδείχθηκε και στην εξειδικευμένη Ομάδα Εργασίας του MEDREG για τον ηλεκτρισμό, όπου την θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο Δρ. Γιώργος Λοΐζος.

Mέλος της ΡΑΕ ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών Μεσογείου

Επιστέγασμα των μεθοδικών προσπαθειών της ΡΑΕ να αυξήσει το αποτύπωμα της Ελλάδας στα ρυθμιστικά θέματα της ενέργειας σε διεθνές περιφερειακό επίπεδο αποτελεί η ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG) κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο Κάϊρο της Αιγύπτου.

Σύφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού -που αποτελεί αυτή τη στιγμή το πλέον εκτεταμένο συλλογικό όργανο ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στη Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή-, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας, μέλος Ολομέλειας της ΡΑΕ, αναδείχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού.

Παράλληλα, η ΡΑΕ αναδείχθηκε και στην Αντιπροεδρία της εξειδικευμένης Ομάδας Εργασίας του MEDREG για τον ηλεκτρισμό όπου την θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε το στέλεχος της ΡΑΕ Δρ. Γιώργος Λοΐζος.

Σε μια κρίσιμη για τα ενεργειακά θέματα περίοδο, όπου ο ρόλος της Μεσογείου βαίνει αυξανόμενος για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, και όπου τα ρυθμιστικά ζητούμενα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη κρίσιμων ενεργειακών διαδρόμων ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεταξύ της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φροντίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αποφάσεων προασπίζοντας τα συμφέροντα των καταναλωτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από αριστερά ο νέος Αντιπρόεδρος του MEDREG και Πρόεδρος του Montenegrin member REGAGEN, κος Branislav Prelevic, στη μέση ο νέος Πρόεδρος του MEDREG και Πρόεδρος της Moroccan Electricity Regulatory Authority ANRE, κος Abdellatif Bardach και δεξιά ο νέος Αντιπρόεδρος του MEDREG και μέλος της Ολομέλειας της ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v