Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΕΛΟΜΑΣ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα από την Πίτσιας

Το δικαστήριο δικαίωσε την αλυσίδα και έκρινε άκυρη την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΛΟΜΑΣ, για την αποπομπή της από τους κόλπους του ομίλου Αγορών.

Ο ΕΛΟΜΑΣ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα από την Πίτσιας

Σημαντική νίκη επί του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ πέτυχε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Πίτσιας. Όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, η γενική συνέλευση των μελών του ΕΛΟΜΑΣ την περασμένη Άνοιξη είχε αποφασίσει την αποπομπή της αλυσίδας Πίτσιας από τους κόλπους της.

Η τελευταία προσέφυγε στη δικαιοσύνη και όπως λένε στελέχη της αγοράς με γνώση, κατάφερε και κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα βάσει των οποίων ακυρώνεται η επίμαχη απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΛΟΜΑΣ που είχε λάβει η προηγούμενη διοίκηση του Ομίλου Αγορών (ΣΥΝΚΑ και Πιλίδης) μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής της Πίτσιας κατά του ΕΛΟΜΑΣ.

Εκείνη η επίμαχη γενική συνέλευση του ΕΛΟΜΑΣ είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον αποκλεισμό μέλους για σπουδαίο λόγο. Η διαχειριστική επιτροπή του ΕΛΟΜΑΣ είχε υποστηρίξει με επιστολή που είχε σταλεί στα μέλη του ομίλου ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα, η Πίτσιας, προκαλούσε προβλήματα και έριδες, επηρέαζε και άλλα μέλη και έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του ΕΛΟΜΑΣ.

Της επίμαχης συνέλευσης είχε προηγηθεί την 1η Φεβρουαρίου έκτακτη γενική συνέλευση που είχαν ζητήσει 11 νέα μέλη, με αίτημα την ανάκληση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΛΟΜΑΣ. Τελικά η πλευρά των 11 απέσυρε το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο ΕΛΟΜΑΣ υποστήριξε πως το θέμα απορρίφθηκε ομόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας, μια μικρή οικονομική οντότητα από την Πιερία, είναι από τους βασικούς παίκτες στις περιοχές που δραστηριοποιείται, ελέγχοντας μερίδιο πάνω από 25%. Η αλυσίδα, που την περασμένη Άνοιξη εξαγόρασε 3 καταστήματα της Μαζί Markets και σήμερα το δίκτυό της αριθμεί 27 σημεία πώλησης, πέτυχε πέρυσι ανάπτυξη των πωλήσεών της πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Ο τζίρος της στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας ενίσχυσε το δίκτυό της με 3 νέα καταστήματα, ανήλθε στα 23,172 εκατ. ευρώ από 20,7 εκατ. ευρώ το 2020, το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στο 24,76% επί των πωλήσεων από 22,57% και τα καθαρά της κέρδη στις 540.388 ευρώ από 311.779 ευρώ το 2020.

Ανάπτυξη που συνεχίσθηκε και στους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς. Το πρώτο πεντάμηνο, ο κύκλος εργασιών της ήταν αυξημένος κατά 26,09% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι θα πετύχει τζίρο πάνω από 30 εκατ. ευρώ ενώ στα σχέδιά της είναι η δημιουργία logistic center. Πρόκειται για επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ -έχει καταθέσει τον φάκελο ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο- σε έκταση 37 στρεμμάτων στον κόμβο της Πιερίας, όπου σκοπεύει να χτίσει 8.000 τ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v