Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσια πρόταση της Strix σε Attica Group αν γίνει το swap

Υποχρέωση δημόσιας προσφοράς καθώς η Strix Holdings καθίσταται μεγαλομέτοχος της Attica. Γιατί η αποτίμηση με βάση τους όρους του debt to equity swap βγαίνει 2,59 ευρώ ανά μετοχή.

Δημόσια πρόταση της Strix σε Attica Group αν γίνει το swap

Υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης στους μετόχους μειοψηφίας της Attica Group, σε αποτίμηση, μάλιστα, αισθητά υψηλότερη της τρέχουσας θα προκύψει για την Strix Holdings, εφόσον ολοκληρωθεί η ανταλλαγή χρέους της MIG με το 79,38% του μετοχικού κεφαλαίου της Αttica Group.

Η Strix Holdings κατέχει, σήμερα, το 11,84% της Αttica Group. Εφόσον αποκτήσει, μέσω του swap, πρόσθετο 79,38%, προκύπτει υποχρέωση δημόσιας πρότασης για το 8,78% του free float.

Η δημόσια πρόταση θα πρέπει να διενεργηθεί σε αποτίμηση αντίστοιχη αυτής που αγοράζει η Strix Holdings το 79,38% καθώς το υφιστάμενο 11,84% το απέκτησε από την Πειραιώς ( σ.σ. εισφορά) σε αισθητά χαμηλότερη αξία, ενώ δεν είναι γνωστή άλλη συναλλαγή επί μετοχών Attica

Όπως ανέλυσε το Euro2day.gr βάσει των όρων της ανταλλαγής, το 79,38% της Attica αποτιμάται 443,8 εκατ. ευρώ. Επομένως, το 100% αποτιμάται σε 559 εκατ. ευρώ (2,59 ευρώ ανά μετοχή).

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 241,7 εκατ. ευρώ μετά την ισχυρή άνοδο της μετοχής κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v