Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Κατέθεσε το commitment η Ellington

«Κλειδώνει» τη θέση στρατηγικού της Attica Bank, εφόσον η επιστολή δέσμευσης πληροί τα κριτήρια της ΤτΕ. Νέο Δ.Σ. στις 21 Δεκεμβρίου για τη στρατηγική μείωσης των NPEs και την κατανομή πρόσθετων προβλέψεων.

Attica Bank: Κατέθεσε το commitment η Ellington

Κατέθεσε, τις πρώτες πρωινές ώρες, την επιστολή δέσμευσης συμμετοχής της στην αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των warrants το private equity fund Ellington και εφόσον κριθεί από τον επόπτη ότι πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί, «κλειδώνει» τη θέση του στρατηγικού επενδυτή της Attica Bank.

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica στις 21 Δεκεμβρίου με θέμα την οριστικοποίηση της στρατηγικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) και την οριστικοποίηση του business plan εν τω συνόλω.

Σημείο τριβής, ως προς τη στρατηγική μείωσης των NPEs, αποτελεί, σύμφωνα με πηγές μετόχων, η κατανομή των πρόσθετων προβλέψεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ, από τα καθαρά έσοδα ΑΜΚ και έκδοσης warrants, τα οποία θα διατεθούν στον στρατηγικό επενδυτή.

Όπως έχει αναλύσει το Euro2day.gr πρόκειται για κομβικό θέμα καθώς σχετίζεται με τη συμφωνία μετόχων για το πώς καλύπτεται περαιτέρω ζημιά πιστωτικού κινδύνου από την τιτλοποίηση Omega. Με βάση τη συμφωνία μετόχων, η Ellington αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τυχόν πρόσθετη μελλοντική ζημιά από την τιτλοποίηση Omega, αν δεν επαρκέσουν οι πρόσθετες προβλέψεις από την κυοφορούμενη κεφαλαιακή ενίσχυση.

Επομένως, συμφέρον της Ellington είναι να κατανεμηθούν όσο το δυνατόν ψηλότερες προβλέψεις στο Omega από τα 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το private equity fund, με διαφορετικά «καπέλα», κατέχει τις mezzanine και junior notes ομολογίες της τιτλοποίησης Omega, ενώ αποτελεί τον servicer των απαιτήσεων του ίδιου χαρτοφυλακίου.

Η κατάθεση επιστολής δέσμευσης, η οποία συνοδεύεται με τα απαραίτητα στοιχεία για τελικό επενδυτή, επιβεβαιώνει τις δηλώσεις κύκλων του fund ότι παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία μετόχων που έχει υπογράψει με το ΤΧΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v