Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Νέο χρονοδιάγραμμα για 4 διαγωνισμούς ύψους 1 δισ. ευρώ

Σταδιακή ολοκλήρωση διαγωνισμών έως το α’ εξάμηνο της νέας χρονιάς για τα πρώτα τέσσερα έργα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Τα χρονοδιαγράμματα, οι αλλαγές και οι μνηστήρες.

Ελληνικό: Νέο χρονοδιάγραμμα για 4 διαγωνισμούς ύψους 1 δισ. ευρώ

Τον Φεβρουάριο μεταθέτει η διοίκηση της Lamda Development την οριστικοποίηση του αναδόχου για τον τρέχοντα διαγωνισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, προϋπολογισμού 100-120 εκατ. ευρώ, τον οποίο διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον CEO του ομίλου της Lamda Development Οδ. Αθανασίου, στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης (και έχουν ζητηθεί αντίστοιχες προσαρμογές των προσφορών από τους διεκδικητές), εκτιμώντας πως στο α’ τρίμηνο του 2023 θα υπάρξει ανάδοχος, αλλά και πως το έργο θα είναι έτοιμο κατασκευαστικά στο τέλος του 2024. Σημειώνεται ότι ήδη η εταιρεία έχει προγραμματίσει τη μετακίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απελευθερώνοντας, αφενός, χώρο για τις προγραμματισμένες εμπορικές αναπτύξεις (ξενοδοχεία στην παραλία) και αφετέρου, δημιουργώντας ανταποδοτικό όφελος για την πόλη.

Όσον αφορά για τον διαγωνισμό για  το Πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν μέσα στο α’ εξάμηνο του νέου έτους.

Για τις προκαταρκτικές εργασίες για τον Marina Tower, ανέφερε πως διενεργούνται οι εργασίες «πασαλοποίησης», μια τεχνική κατασκευαστική διεργασία που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της σύμβασης Early Contractor Involvement με την κοινοπραξία Ιντρακάτ-Bouygues, ενώ εκτίμησε ότι για το δεύτερο σκέλος της σύμβασης με την εν λόγω κοινοπραξία, το κατασκευαστικό, θα πέσουν υπογραφές έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Όσον αφορά δε τους διαγωνισμούς τόσο για το Mall της Λεωφ. Βουλιαγμένης (προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ) όσοκαι του premium εμπορικού πόλου του Marina Galleria (προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ), εκτίμησε πως οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν μέσα στην Άνοιξη του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v