Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξώδικο της Ακρίτας για την πώληση της Shelman

Γιατί αντέδρασε η εισηγμένη στο αποτέλεσμα του πλειστηριασμού για τη μονάδα της Ροδόπης. Δεν αναμένεται η κίνηση να μπλοκάρει τις διαδικασίες μεταβίβασης.

Εξώδικο της Ακρίτας για την πώληση της Shelman

Εξώδικο με το οποίο αντιδρά στην πώληση του εργοστασίου της Shelman στη Ροδόπη απέστειλε η εισηγμένη εταιρεία Ακρίτας.

Ειδικότερα, μετά από πολυετείς περιπέτειες και διαδικασίες, στον πλειστηριασμό του Δεκεμβρίου του 2022 υπήρξε ενδιαφερόμενο σχήμα που κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση του εργοστασίου της Shelman στη Ροδόπη, με την προϋπόθεση ότι θα το επαναλειτουργήσει για τρία χρόνια τουλάχιστον και πως θα εξασφαλίσει τουλάχιστον το 40% των προϋπαρχουσών θέσεων εργασίας.

Η μόνη προσφορά που «κατέβηκε» στον πλειστηριασμό ήταν αυτή του κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο συμμετέχουν η εταιρεία Alpha Woods και η οικογένεια Τακά, καταβάλλοντας το ποσό των 5,77 εκατ. ευρώ.

Η αντίδραση της Ακρίτας -η οποία είχε ως αποτέλεσμα και την αποστολή εξωδίκου- εστιαζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεγονός ότι η Alpha Woods του επιχειρηματία Αντώνη Αδαμόπουλου ήταν η μητρική εταιρεία της Shelman, όταν η τελευταία είχε υποχρεωθεί σε πτώχευση την προηγούμενη δεκαετία.

Πάντως, η αντίδραση της Ακρίτας δεν φαίνεται πως θα επηρεάσει τη διαδικασία πώλησης του εργοστασίου της Shelman (απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης), καθώς -όπως λέγεται- τηρήθηκαν όλοι οι όροι του πλειστηριασμού. Αναφέρεται επίσης ότι η Ακρίτας ούτε συμμετείχε στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό ούτε εντάσσεται στη λίστα των πιστωτών της Shelman.

Είναι άλλωστε πολύ πιθανόν, η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στη Ροδόπη από το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα να επηρεάσει και την Ακρίτας (όξυνση ανταγωνισμού), της οποίας η παραγωγική μονάδα βρίσκεται στο νομό Έβρου.

Στο 9μηνο του 2022 η Ακρίτας σημείωσε κύκλο εργασιών 31,9 εκατ. ευρώ, EBITDA 3,32 εκατ. και κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) 1,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v