Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Επένδυση με στόχο αύξηση του capacity

Φωτοβολταϊκά πάρκα και αμυντικός εξοπλισμός στο επίκεντρο του νέου επενδυτικού προγράμματος της εισηγμένης. Στα σκαριά και δραστηριοποίηση στην ηλεκτροκίνηση.

Mevaco: Επένδυση με στόχο αύξηση του capacity

Σε νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας προχωρεί η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Mevaco, έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τον αυξημένο όγκο εργασιών που φιλοδοξεί να αναλάβει κατά τα επόμενα χρόνια.

Ήδη η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε το 2022 μια εξαιρετική χρονιά, όπου ο κύκλος εργασιών της κυμάνθηκε κοντά ή και υπερέβη ελαφρά τα 40 εκατ. ευρώ (έναντι των 23,2 εκατ. ευρώ το 2021 και 6,7 εκατ. το 2020) και η καθαρή της κερδοφορία ξεπέρασε κατά πολύ την αντίστοιχη της προηγούμενης χρονιάς (1,937 εκατ. ευρώ, όταν το 2020 είχε υποχρεωθεί σε ζημία 541 χιλ. ευρώ).

Αιχμή του δόρατος για την εκτόξευση των εργασιών κατά την τελευταία διετία αποτέλεσαν τα συμβόλαια για την κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, τομέα στον οποίον η Mevaco διαθέτει μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία. Όπως όλα δείχνουν, οι προοπτικές της συγκεκριμένης δραστηριότητας για τα επόμενα χρόνια είναι θετικές, με βάση τον εθνικό στόχο για σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στο συνολικό μίγμα της ενεργειακής κατανάλωσης.

Πάντως, η δρομολογούμενη επένδυση για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας (η εισηγμένη μπορεί να τη χρηματοδοτήσει εύκολα λόγω της ισχυρής ρευστότητας που διαθέτει, αλλά και της εκμετάλλευσης των προβλεπόμενων από το νόμο κινήτρων) δεν θα αφορά μόνο το κομμάτι των φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά θα εντάξει και τον τομέα του αμυντικού εξοπλισμού.

Η εισηγμένη δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο (π.χ. συνεργαζόμενη με την Intracom Defense), ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να υλοποιεί τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του γαλλικού Ομίλου Naval σε ό,τι αφορά την κατασκευή των φρεγατών Belharra για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλωστε, η Mevaco -όπως και άλλες ελληνικές εταιρείες διαφόρων κλάδων- έχουν ήδη ενταχθεί στη λίστα των διεθνών προμηθευτών της Naval, διεκδικώντας νέες συμβάσεις, ανεξάρτητα από το αν αυτές θα αφορούν την χώρα μας ή όχι.

Πέραν αυτών, η Mevaco προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης (ηλεκτρικοί φορτιστές και μπαταρίες), όπου η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τα επόμενα έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v