Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Στις 28 Μαρτίου η ΓΣ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Καλείται να εγκρίνει τη συμφωνία για μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της και του 85% των μετοχών της σε νέα εταιρεία που τίθεται υπό τον έλεγχο ομολογιούχων.

Frigoglass: Στις 28 Μαρτίου η ΓΣ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Στην κρίση των μετόχων της θέτει στις 28 Μαρτίου η Frigoglass την συμφωνία για μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της και του 85% των μετοχών της σε νέα εταιρεία που τίθεται υπό τον έλεγχο ομολογιούχων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του ομίλου για διασφάλιση της λειτουργίας του οι μεγαλομέτοχοι έχουν συμφωνήσει να υποβιβαστεί η συμμετοχή τους αλλά μένει να διατυπωθεί θεσμικά και η θέση των μικρομετόχων που χάνουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. 

Ειδικότερα, η Truad, συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη που κατέχει σήμερα το 48,429% της εισηγμένης, έχει δεσμευτεί να υπερψηφίσει τη μεταβίβαση. Έταιρος βασικός μέτοχος είναι η Alpha Bank με 5,939% ενώ οι μικρομέτοχοι, με ποσοστό μικρότερο του 5%, κατέχουν συνολικά το υπόλοιπο 45,632% των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη θα αποκτήσει 15% του κεφαλαίου της Frigo DebtCo Plc -νέο εταιρικό σχήμα που θα ελέγχεται από τους ομολογιούχους. Οπότε μετά τη συναλλαγή το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης θα είναι η συγκεκριμένη συμμετοχή της η οποία και θα είναι ενεχυριασμένη προς εξασφάλιση των νέων ομολογιών που θα εκδόσει η Frigo DebtCo Plc.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία της 6ης Μαρτίου εκτός από τις μετοχές μεταβιβάζεται σε τρίτους και το μοναδικό ακίνητο που ανήκει στη Frigoglass (το πρώην εργοστάσιο παραγωγής στην Κάτω Αχαΐα), με είσπραξη του τιμήματος από τους ομολογιούχους κι επιπλέον μεταφέρονται οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές και συμβούλους αλλά και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v