Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Κινήσεις για αναχρηματοδότηση των ομολόγων 2024

Εχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναχρηματοδότηση των τίτλων και εξετάζονται οι επιλογές. Κινήσεις και για έξοδο της μετοχής από το καθεστώς επιτήρησης.

Intralot: Κινήσεις για αναχρηματοδότηση των ομολόγων 2024

Η αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, ονομαστικής αξίας €500
εκατ. (€ 356 εκατ. μετά τις επαναγορές), δηλαδή σε 18 μήνες από σήμερα, είναι η βασική προτεραιότητα της διοίκησης της Intralot, όπως εξηγήθηκε χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

Η διοίκηση, δε, δήλωσε αισιόδοξη και σημείωσε ότι εξετάζει μια σειρά από επιλογές για την αναχρηματοδότηση με νέο ομόλογο ή με τραπεζικό δανεισμό και σε κάθε περίπτωση, με τον βέλτιστο τρόπο για τα συμφέροντα του ομίλου.

Όπως εξηγήθηκε, γίνεται ήδη προετοιμασία. Η διοίκηση ήθελε πρώτα να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα, ενώ ελπίζει σε μια γρήγορη διαδικασία από την οποία τους επόμενους μήνες θα προκύψουν αποτελέσματα.

Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο επιδιώκεται λύση είναι η έξοδος της μετοχής από το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται, καθώς έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 87 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε την περασμένη χρονιά. Το πρόβλημα προέκυψε καθώς τα χρήματα που διατέθηκαν για την εξαγορά του 100% της αμερικανικής θυγατρικής λογιστικά δεν μπορούσαν να προσμετρηθούν στα κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v