Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia Hospitality: Ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 95 εκατ. ευρώ

Καλύφθηκε από τις εταιρείες του ομίλου Fairfax και το management team. Οι επενδύσεις σε Αστέρια και Βούλα και η τροποποίηση του project Blue στη Μύκονο. Ο στόχος για αξία assets άνω των 700 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

Grivalia Hospitality: Ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 95 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση κεφαλαίου 95 εκατ. ευρώ προχώρησε η Grivalia Hospitality, που αποτελεί τον βραχίονα ανάπτυξης πολυτελών τουριστικών υποδομών του ομίλου Fairfax.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε στις 24 Μαρτίου την έκδοση 59.375.000 νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης το 1,6 ευρώ ανά μετοχή. Έτσι το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 361.128.281 ευρώ ενώ το υπέρ το άρτιο διαμορφώθηκε σε 59.271.719.

Μετά τη πώληση του 10% της Grivalia Hospitality από τη Eurobank στην Eurolife και την έκδοση μετοχών, βάσει του σχεδίου παροχής κινήτρων στο management team o όμιλος Fairfax κατέχει μέσω Eurolife το 44,5% των μετοχών της Grivalia Hospitality και μέσω Fairfax Financial Holdings (FFH) ένα πρόσθετο 40,6%. Το ποσοστό της Eurobank περιορίστηκε σε 9,1%, ενώ το υπόλοιπο ελέγχεται από την Grivalia Management, εταιρεία που ασκεί τη διαχείριση της GH.

Υπενθυμίζεται ότι έχει εγκριθεί δωρεάν διάθεση σε μέλη Δ.Σ. ή συνδεδεμένων εταιρειών ως 12.507.738 μετοχών (ως 4,32% του μετοχικού κεφαλαίου), με κεφαλαιοποίηση από το υπέρ το άρτιο. Οι μετοχές μπορούν να επαναγοραστούν από την Grivalia Hospitality, έναντι τιμήματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή, εντός δύο ετών (30/11/2023-30/11/2025). Δεν υπάρχει περίοδος υποχρεωτικής διακράτησης. Πρόκειται για πρόγραμμα παροχής κινήτρων, αξίας ως 20 εκατ. ευρώ. Η διάθεση των δωρεάν μετοχών εξαρτάται από την επίτευξη χρηματοοικονομικών, εταιρικών ή/και ατομικών στόχων. Βασική προϋπόθεση είναι η εξής: το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Grivalia Hospitality, βάσει IFRS, να υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο στοίχημα του management team αποτελεί η ολοκλήρωση ως τα τέλη του έτους της επένδυσης στα «Αστέρια Γλυφάδας», για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας με bungalows και βίλες.

H Grivalia Hospitality ιδρύθηκε το 2015 στο Λουξεμβούργο, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία μεταφοράς των κεντρικών γραφείων της από το Δουκάτο στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαχειρίζεται σειρά από τουριστικά projects, όπως το Asteria στη Γλυφάδα (100%), το Paros Piperi (100%) , το Amanzoe (94%), το ξενοδοχείο Olympos Naoussa (65%), το Meli Palace (100%), το project Blue (80%), Voula project (100%) και Petalioi project (100%).

Η Grivalia Hospitality βρίσκεται σε διαδικασίας εύρεσης συμβούλου, ώστε να ξεκινήσει διαδικασία προώθησης για την πώληση του project Pearl, ενώ το Meli Palace είναι μισθωμένο σε τρίτο.

Στο project Blue, μετά την απόρριψη του Ειδικού Σχεδίου Χωροταξικής Ανάπτυξης από το ΣτΕ, η Grivalia Hospitality βρίσκεται σε διαδικασία επανασχεδιασμού, ώστε να καταθέσει νέο Ειδικό Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης με μικρότερη επιφάνεια κτηρίου (107 από 150 αρχικά δωμάτια). Παράλληλα η εταιρεία εργάζεται για την κατασκευή του παραθαλάσσιου τμήματος που εκτιμάται να ανοίξει το 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v