Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Frigoglass

Η ανακεφαλαιοποιημένη μας δομή και η πρόσφατη έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιό μας στη Ρουμανία καταδεικνύει πως είμαστε σε ικανή θέση να υλοποιήσουμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, δηλώνει ο Ν. Μαμουλής.

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Frigoglass

Σε συνέχεια των από 5 Δεκεμβρίου 2022, 2 Φεβρουαρίου 2023, 1 Μαρτίου 2023, 6 Μαρτίου 2023, 28 Μαρτίου 2023 και 6 Απριλίου 2023 ανακοινώσεών της, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει πως έλαβε χώρα η Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τη Δεσμευτική Συμφωνία (ως ορίζονται κατωτέρω) και η ολοκλήρωση της συναινετικής ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης της Frigοglass Α.Β.Ε.Ε. και του ομίλου εταιρειών που μέχρι πρότινος ελέγχονταν από αυτή (ο «Όμιλος Frigοglass») (η «Συναλλαγή»).

Η Συναλλαγή ξεκίνησε με την υποστήριξη μίας επιτροπής κατόχων των ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ποσού €260 εκατ. και λήξεως το 2025 εκδόσεως της Frigοglass Finance B.V. (η «FFBV» και οι «Ομολογίες Λήξεως 2025»), που εκπροσωπούν το 56.9% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 (οι «Ομολογιούχοι» και η εν λόγω επιτροπή, η «Επιτροπή Ομολογιούχων»). Η Επιτροπή Ομολογιούχων και ορισμένες θυγατρικές του Ομίλου Frigοglass συνήψαν μία δεσμευτική συμφωνία (ως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί έκτοτε, η «Δεσμευτική Συμφωνία») προκειμένου να υποστηρίξουν την υλοποίηση της Συναλλαγής.

Επίσης, ομολογιούχοι που εκπροσωπούν άνω του 95% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 στήριξαν τη Συναλλαγή όπως και ο βασικός έμμεσος μέτοχος της Frigοglass Α.Β.Ε.Ε., Truad Verwaltungs A.G. Ομολογιούχοι που εκπροσωπούν περίπου το 69% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 συμμετείχαν στην έκδοση των Νέων Ομολογιών Προνομιακής Εξασφάλισης (ως ορίζονται κατωτέρω). Η έκδοση των Νέων Ομολογιών Προνομιακής Εξασφάλισης καλύφθηκε πλήρως από την Επιτροπή Ομολογιούχων.

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Νέου Ομίλου Frigοglass σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Frigοglass Α.Β.Ε.Ε., τη διοικητική ομάδα και τους οικονομικούς μας εταίρους για την αμέριστη στήριξη και τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που κατέβαλαν καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης, σε μία περίοδο προκλήσεων για τον Όμιλο. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, έχουμε σημαντικά ενισχύσει την οικονομική μας ευρωστία και ευελιξία. Στο μέλλον, η ανακεφαλαιοποιημένη μας δομή και η πρόσφατη έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιό μας στη Ρουμανία καταδεικνύει πως είμαστε σε ικανή θέση να υλοποιήσουμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και να κεφαλαιοποιήσουμε μελλοντικές ευκαιρίες».

Από τις 27 Απριλίου 2023 (ημερομηνία που αποτελεί την «Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Αναδιάρθρωσης») και ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής:

• Η νέα μητρική εταιρεία του Νέου Ομίλου Frigοglass (ορίζεται παρακάτω) είναι η Frigo Debtco plc, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα στην Αγγλία και Ουαλία (η «New DebtCo»), η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της FHBV (η New DebtCo και οι θυγατρικές της θα αποκαλούνται εφεξής «Νέος Όμιλος Frigοglass»).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v