Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICI: Η αρχιτεκτονική της συγχώνευσης με BriQ Properties, τι κερδίζουν οι μέτοχοι

Μέσα σε μια δεκαετία οι επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ οδήγησαν σε χαρτοφυλάκιο 115 εκατ. ευρώ. Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης. Η «κακή» συγκυρία εμπόδισε την ολοκλήρωση επενδύσεων 20 εκατ. ευρώ.

ICI: Η αρχιτεκτονική της συγχώνευσης με BriQ Properties, τι κερδίζουν οι μέτοχοι

Στην αρχιτεκτονική του deal συγχώνευσης με την BriQ Properties αναφέρθηκε η διοίκηση της επίσης εισηγμένης Intercontinental-Intrernational ΑΕΕΑΠ, στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ενώ παρέθεσε και απολογιστικό μεγιστοποίησης της αξίας της εταιρείας κατά την τελευταία 10ετία.

Μετά την αρχική τοποθέτηση των βασικών μετόχων της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, της οικογένειας Χαλικιά, μέσω τηλεδιάσκεψης από τις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ευάγγ. Κοντός ενημέρωσε πως το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης με την BriQ Properties εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024, τουλάχιστον ως προ την τρίτη και τελική φάση, ενώ έως το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες φάσεις (μεταβίβασης ακινήτων και μείωσης ιδίων κεφαλαίων).

Κατά τον κ. Κοντό, από τα 60,5 εκατ. ευρώ τιμήματος για τα 17 ακίνητα που θα μεταβιβασθούν στην BriQ, θα αποπληρωθεί υφιστάμενο δάνειο της ICI προς την Alpha Βank και θα απομείνουν περίπου 38 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διανεμηθεί σε όλους τους μετόχους της εταιρείας μέσω της διαδικασίας μείωσης των ιδίων κεφαλαίων. Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε (και εγκρίθηκε από τη γ.σ. των μετόχων) η διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στη σημαντική εξέλιξη του χαρτοφυλακίου της ICI από το 2012 έως σήμερα, αλλά και στις αρνητικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, η κρίση στην Ουκρανία, αλλά και ο επιτοκιακός κίνδυνος όσον αφορά το επενδυτικό της πλάνο. Ως απόρροια των παραπάνω, η διοίκηση της εταιρείας ανάφερε ότι κατέστη επενδυτικά ασύμφορο να προωθηθεί περαιτέρω το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που είχε ως στόχο την αγορά επιπλέον ακίνητων, αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ICI από το 2012 έως το 2022 αύξησε κατά 149% την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στα 114,9 εκατ. ευρώ και την καθαρή αξία ενεργητικού της κατά 128% στα 88,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2022, τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν δε στα 8,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες σε 6,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v