Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελ. Βενιζέλος: Υπογράφεται το MoU των μετόχων, ανοίγει ο δρόμος για το ΧΑ

Με βάση τη συμφωνία, θα διατεθεί μέσω του Χρηματιστηρίου συνολικά ποσοστό 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το τέλος του 2023.

Ελ. Βενιζέλος: Υπογράφεται το MoU των μετόχων, ανοίγει ο δρόμος για το ΧΑ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να υπογραφεί το MoU μεταξύ των μετόχων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδρομής για την είσοδο του ΔΑΑ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Βάσει της συμφωνίας θα διατεθεί συνολικά ποσοστό 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με στόχο την ολοκλήρωση του IPO έως το τέλος του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το Υπερταμείο το 25%, οι AviAlliance GmbH και AviAlliance Capital GmbH, οι οποίες έχουν και το management της εταιρείας, κατέχουν το 40%. Η οικογένεια Κοπελούζου το 5%.

Το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments, που ελέγχει τις AviAlliance GmbH και AviAlliance Capital GmbH, θα έχει το δικαίωμα απόκτησης του 10% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 20% του ΤΑΙΠΕΔ θα διατεθεί στο Χρηματιστήριο, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι από την παραχώρηση του 30% μπορούν να αντληθούν περίπου 800 εκατ. - 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v