Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Τα σενάρια αξιοποίησης των ακινήτων σε Π.Ψυχικό και Λαύριο

Κινήσεις αξιοποίησης δύο οικοπέδων στο Π.Ψυχικό και αποδέσμευσης στη Φιλοθέη. Οι προσδοκίες για τις συμμετοχές σε ακίνητα στο Λαύριο.

Κέκροψ: Τα σενάρια αξιοποίησης των ακινήτων σε Π.Ψυχικό και Λαύριο

Στη μερική αξιοποίηση ακινήτων στο Παλαιό Ψυχικό μετά τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου προσανατολίζεται η αιωνόβια εισηγμένη Κέκροψ, όπως ανάφερε χθες στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης η διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, από τα 242 στρέμματα της εταιρείας στην περιοχή Λατομείο στο Π.Ψυχικό, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε το δημόσιο για τα εκτός σχεδίου ακίνητα στην περιοχή και δικαίωσε την Κέκροψ για τα εντός σχεδίου, δηλαδή ένα οικόπεδο επιφανείας 7 στρεμμάτων και ένα δεύτερο 5,8 στρεμμάτων για το οποίο θα χρειαστεί να υποβληθεί αίτημα άρσης απαλλοτρίωσης και τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου για την επανένταξη του με δυνατότητα δόμησης. Βρίσκεται υπό απαλλοτρίωση από το 1988 χωρίς να έχει καταβληθεί η σχετική αποζημίωση από το Δήμο.

Για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα που αποδόθηκαν στο Δημόσιο, η εταιρεία προχώρησε σε προσφυγή κατά της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) για παραβίαση των ιδιοκτησιακών της δικαιωμάτων καθώς και του δικαιώματος δικαίας δίκης. Η Εταιρεία ενημερώθηκε με επιστολή από το ΕΔΔΑ ότι η προσφυγή κρίθηκε κατ’ αρχήν, παραδεκτή. Η εξέταση της προσφυγής ως προς την ουσία της εκκρεμεί ακόμη ενώπιον του Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή, επίσης στο Παλαιό Ψυχικό η ΚΕΚΡΟΨ έχει δεσμευμένα ακίνητα 10 στρεμμάτων και το κτίριο της Παλαιάς Αγοράς, με αντικειμενική αξία 14 εκατ.ευρώ με την εταιρεία να τονίζει ότι αποσκοπεί στην εύρεση αμοιβαίας, επωφελούς λύσης με το δήμο Ψυχικού Φιλοθέης.

Επιπλέον η εταιρεία εστιάζει και στις συμμετοχές σε δύο εταιρείες (Euroterra και Rebikat), ύψους 10% περίπου, οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες έκτασης 100 στρεμμάτων στο λιμάνι του Λαυρίου, περιοχή για την οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδόμησης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Π.Σουρέτη υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από την πλευρά της Κέκροψ και άλλων μετόχων όσο αφορά τη διαχείριση των Euroterra και Rebikat, από τον μέτοχο πλειοψηφίας (fund). Σημείωσε ότι η πολεοδόμηση της περιοχής θα προσδώσει σημαντικές υπεραξίες στις παραπάνω ιδιοκτησίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκποίησης του μεριδίου σε δεύτερο χρόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v