Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Mevaco με διεθνείς «παίκτες» αμυντικού εξοπλισμού

Τζίρο αντίστοιχο του περυσινού προβλέπει για εφέτος η διοίκηση της εισηγμένης. Έρχονται επενδύσεις που στοχεύουν στην αύξηση του capacity.

Επαφές Mevaco με διεθνείς «παίκτες» αμυντικού εξοπλισμού

Με κύκλο εργασιών αντίστοιχο του περυσινού αναμένεται να κλείσει το πρώτο φετινό εξάμηνο για τη Mevaco, ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν σε κάποια projects πελατών της εταιρείας στο μέτωπο της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

«Στο εξάμηνο κινηθήκαμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και εκτιμώ ότι στο σύνολο της χρονιάς θα κλείσουμε τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών και ανάλογα στα αποτελέσματα. Οι όποιες καθυστερήσεις ωστόσο μεταφράζονται απλά σε χρονική μετατόπιση. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο συγκεκριμένο πεδίο που πιστεύω ότι θα διατηρηθεί για χρόνια ακόμη. Εμείς ως Mevaco έχουμε υποβάλει προσφορές σε Ελλάδα και εξωτερικά για μεταλλικές βάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος δύο γιγαβάτ! Από την πλευρά μας, έχουμε επενδύσει στον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας τις εργασίες που επιδιώκουμε να αναλάβουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης Δημήτρης Κωστόπουλος, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Πέραν όμως από το πεδίο των ΑΠΕ, έντονο ενδιαφέρον για την εισηγμένη εταιρεία παρουσιάζει και η ανάληψη πρόσθετων εργασιών στο χώρο των εξαρτημάτων αμυντικού εξοπλισμού, με τη Mevaco -μεταξύ άλλων- να συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Intracom Defense (φέτος πουλήθηκε στην Israel Aerospace Industry), ενώ έχει ενταχθεί και στους διεθνείς προμηθευτές της γαλλικής Naval, όπου ήδη έχει αναλάβει εργασίες σχετικά με την κατασκευή των φρεγατών Belharra.

Αυτό το διάστημα επίσης, υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού έχουν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου, με αντικείμενο συζήτησης το κατά πόσο η ελληνική εταιρεία μπορεί να ενταθεί στη διεθνή λίστα των προμηθευτών τους. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «αξιολογούν θετικά την εμπειρία μας, τις εγκαταστάσεις μας και τα καλά references που έχουμε λάβει από έργα που υλοποιήσαμε κατά το παρελθόν. Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουμε σχετικές συναντήσεις και με άλλες εταιρείες» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Mevaco δραστηριοποιείται με στόχο την ανάληψη εργασιών και σε άλλα μέτωπα, όπως για παράδειγμα αυτά που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, το project του Ελληνικού, τη γραμμή 4 του μετρό, κ.λπ.

Οι επενδύσεις

Η Mevaco βρίσκεται στη διαδικασία οριστικής απόκτησης δύο όμορων οικοπέδων προκειμένου από το προσεχές φθινόπωρο να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης κτιρίων, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας ενόψει των εργασιών που ελπίζεται ότι θα προκύψουν. Πέραν αυτού, η εταιρεία έχει ενταχθεί σε δύο επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ) συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, στόχος των οποίων είναι η ανανέωση εξοπλισμού. Πέραν αυτών, η Mevaco διαθέτει ελεύθερο όμορο ιδιόκτητο χώρο 24 στρεμμάτων, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενη μελλοντική επέκταση.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v