Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξάρχου: Με την Ακτωρ ανεβαίνει το ανεκτέλεστο της Intrakat στα 4,9 δισ.

Στο 49% ανέβηκε το ποσοστό της εισηγμένης στην κοινοπραξία με την Βrisa για την Αττική Οδό. Στόχο ακόμα και την πρώτη θέση στις κατασκευές έβαλε η διοίκηση.

Εξάρχου: Με την Ακτωρ ανεβαίνει το ανεκτέλεστο της Intrakat στα 4,9 δισ.

Στόχευση για την κατάκτηση ακόμη και της πρώτης θέσης στην εγχώρια αγορά έχει η νέα διοίκηση της Intrakat, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Α. Εξάρχου.

Στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ. της εταιρείας, ο επικεφαλής της εισηγμένης σημείωσε ότι μέσα σ’ ένα χρόνο από την εξαγορά της έχει επιτευχθεί η μεγέθυνση, η εξυγίανση και η κεφαλαιοποίησή της.

Χωρίς τη δρομολογημένη εξαγορά της Άκτωρ το ανεκτέλεστό της ανέρχεται 2,1 δισ. ευρώ ενώ μετά την απόκτησή της θα ανέβει στα 4,9 δισ. ευρώ

Ο κ. Εξάρχου επεσήμανε δε ότι η Ιntrakat αύξησε τη συμμετοχή της στο 49% στην κοινοπραξία με την Βrisa για την Αττική Οδό.

Αναλυτικότερα, ο Αλ. Εξάρχου επεσήμανε ότι όταν η νέα Διοίκηση παρέλαβε την εταιρεία, η κεφαλαιοποίηση της ήταν €142,8 εκατ. και πλέον έχει φτάσει στα €345,9 εκατ. (αύξηση 142%). Τόνισε πως η Διοίκηση, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιάρθρωσης, εκπόνησε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων, εστιάζοντας τη στρατηγική της εταιρείας σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις.


Στη συνέχεια, ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία στον κλάδο των ΑΠΕ, όπως η απόκτηση φωτοβολταϊκών πάρκων, διαμορφώνοντας έτσι ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7GW. Τόνισε πως στόχος είναι τα 750MW σε βάθος τριετίας, αξιοποιώντας το ομολογιακό δάνειο ύψους €120 εκατ.

Παράλληλα, επισήμανε πως στη νέα εποχή της εταιρείας, τα ιδιωτικά έργα θα έχουν σημαντικό ποσοστό τονίζοντας πως όταν αυτά είναι ασφαλή, δηλαδή είναι εγγυημένη η πληρωμή τους, αποτελούν μια εναλλακτική και σημαντική πηγή εσόδων, καθώς η διαφοροποίηση αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Σημαντικά ιδιωτικά έργα αποτελούν για την εταιρεία, το Riviera Tower στο Ελληνικό, προϋπολογισμού €350 εκ., αλλά και το νέο project που αφορά στην κατασκευή ενός νέου Τερματικού Σταθμού Αποθήκευσης Πετρελαίου δυναμικότητας 1.300.000 m3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την εταιρεία ECOMAR STORAGE SOLUTIONS FZE», ύψους €357 εκ.

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε εκ νέου πως η Intrakat διαθέτει τη δύναμη, την τεχνογνωσία, τις ταμειακές ροές, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να πετύχει όλους τους αναπτυξιακούς της στόχους, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρείες στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v