Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eριουργία Τρία Αλφα: Επαφές για πώλησή της ως «όχημα» για το ΧΑ

«Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις λίγες εισηγμένες που προσφέρονται για "όχημα" και διαθέτουν νοικοκυρεμένα οικονομικά στοιχεία», υποστήριξε στη ΓΣ ο CEO Δημήτρης Εφραίμογλου. Γιατί κρατά συντηρητική στάση η διοίκηση.

Eριουργία Τρία Αλφα: Επαφές για πώλησή της ως «όχημα» για το ΧΑ

Στο στάδιο των συζητήσεων με επιχείρηση που επιθυμεί να αποκτήσει το χρηματιστηριακό «όχημα» της Εριουργίας Τρία Άλφα βρίσκεται η διοίκηση της εισηγμένης, όπως δήλωσε στο περιθώριο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Εφραίμογλου.

Πάντως, ο CEO της Εριουργίας Τρία Άλφα εμφανίστηκε συγκρατημένος, σημειώνοντας πως «έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχουν αρκετά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν και γι’ αυτό επιλέγουμε να μην προτρέχουμε και να κρατάμε συντηρητική στάση. Άλλωστε, πόσες και πόσες διαπραγματεύσεις τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Από την άλλη πλευρά, η Εριουργία Τρία Άλφα συγκαταλέγεται στις λίγες εισηγμένες που προσφέρονται για όχημα και διαθέτουν νοικοκυρεμένα οικονομικά στοιχεία. Όσο για το ζήτημα των προνομιούχων μετοχών, το αντιμετωπίσαμε επιτυχώς πρόσφατα μέσα από τη μετατροπή τους σε κοινές».

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Εφραίμογλου, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα της αξιοποίησης του ακινήτου, που διαθέτει η εισηγμένη εταιρεία στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Η φετινή πορεία

Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία της Εριουργίας Τρία Άλφα, το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε έντονα ανοδικά σε σχέση με πέρυσι και υπάρχει αισιοδοξία ότι το ίδιο θα συμβεί και σε δωδεκάμηνη βάση. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται τόσο στις εργασίες του ιδιωτικού τομέα όσο και σε μια αξιοσημείωτη προμήθεια του δημοσίου που υλοποιήθηκε στην αρχή της φετινής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κόστους, άλλες κατηγορίες εμφανίζουν κάποια πτώση έναντι των αντίστοιχων περυσινών (σε αυτό έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό και η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ), ενώ αντίθετα πλήγμα θα προέλθει από την αύξηση των επιτοκίων. Και αυτό, όσο και αν το spread με το οποίο επιβαρύνεται η εισηγμένη προσεγγίζει μόλις το 1% (έχουν συμβάλει οι προσωπικές καλύψεις της οικογένειας των βασικών μετόχων), η τόσο μεγάλη αύξηση του Euribor θα επηρεάσει έντονα ανοδικά το ύψος των χρεωστικών τόκων.

Η Εριουργία Τρία Άλφα δραστηριοποιείται στην εμπορία υφασμάτων και ρούχων και το 2022 σημείωσε κύκλο εργασιών 930 χιλ. ευρώ (890 χιλ. το 2021), EBITDA 174 χιλ. ευρώ (161 χιλ. το 2021) και καθαρά κέρδη 132 χιλ. ευρώ (130 χιλ. το 2021). Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα +382 χιλ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στο 1,77 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v