Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σειρά στα πωλητήρια παίρνει το 25% της Άνεμος

Η εισηγμένη ανέθεσε νέα αποτίμηση της Άνεμος σε ξένη εταιρεία. Πώς αποτιμήθηκε η εταιρεία μετά την απορρόφηση της Άνεμος RES Holdings. Ο δανεισμός των 400 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σειρά στα πωλητήρια παίρνει το 25% της Άνεμος

Το επόμενο βήμα αποεπένδυσης από περιουσιακά στοιχεία ετοιμάζεται να κάνει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ξεκινώντας διαδικασία για τη μεταβίβαση του 25% της Άνεμος στη Motor Oil Renewable Energy (MORE).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανέθεσε σε ξένο οίκο την αποτίμηση της Άνεμος RES, μόλις μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης από την Άνεμος του οχήματος ειδικού σκοπού Άνεμος RES Holdings, στο πλαίσιο της οποίας αποτιμήθηκαν τόσο η εταιρεία όσο και το όχημα ειδικού σκοπού που κατείχε το 100% των μετοχών της.

Με δεδομένο ότι το 100% της Άνεμος ανήκε στην Άνεμος RES Holdings και η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε στη 1 νέα μετοχή της Άνεμος για κάθε μια 1 νέα μετοχή της απορροφώμενης Holdings, τα μετοχικά ποσοστά δεν μεταβλήθηκαν. Έτσι, μετά τη συγχώνευση, η Motor Oil Renewable Energy (MORE) συνεχίζει να κατέχει το 75% και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 25%. Μετά τη συγχώνευση, όμως, η Άνεμος ανέλαβε την εξυπηρέτηση δανεισμού, ύψους 310 εκατ. ευρώ, που είχε συνάψει η Holdings για την εξαγορά της και ο συνολικός της δανεισμός ανήλθε (σ.σ. με στοιχεία 31/3/23) σε 400 εκατ. ευρώ.

Η Άνεμος RES αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σε εγκατεστημένη ισχύ πάρκων/σταθμών ΑΠΕ με 24 αιολικά, 1 φωτοβολταϊκό και 1 υδροηλεκτρικό σταθμό σε λειτουργία, συνολικής ισχύος 493,35 MW.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μεταβίβασε το 75% της Άνεμος στη Motor Oil, στο πλαίσιο της συμφωνίας μετόχων, μέσω της οποίας η Motor Oil εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ακολούθησε η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Ιntrakat.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v