Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο Σοφοκλής Γιαννακού από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής της αλυσίδας που ήταν και πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου. Προς αναζήτηση αντικαταστάτη.

Παραιτήθηκε ο Σοφοκλής Γιαννακού από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Μια ακόμη ηχηρή παραίτηση, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου, έρχεται να «ταράξει» την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος. Χθες Τρίτη, ο SVP Finance & CFO Greece της ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2014, πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου από το 2022 και μέλος του executive committee υπέβαλλε την παραίτησή του στην εκτελεστική επιτροπή.

Ο κ. Γιαννακού όταν αποχώρησε ο κ. Σταύρου από τον ΑΒ τον Φεβρουάριο του 2022, ανέλαβε και πρόεδρος στο Δ.Σ. με διευρυμένο ρόλο μέχρι την έλευση του κ. Νίκου Λαβίδα και την τοποθέτησή του τελευταίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Γιαννακού, όπως αναφέρουν πηγές της αλυσίδας στο Euro2day.gr, αποχωρεί για προσωπικούς λόγους ενώ θα παραμείνει στην εταιρεία για κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνει ομαλά η μετάβαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο ενημερωτικό που έστειλε χθες η αλυσίδα προς τα στελέχη της και το οποίο έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο κ. Γιαννακού ο οποίος εντάχθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος το 2009 ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει. Επίσης σημειώνεται ότι ενώ η εταιρεία ξεκινά τη διαδικασία αναζήτησης μόνιμου διαδόχου, η Ελένη Αγγέλου θα καλύψει τις αρμοδιότητες CFO για την ενδιάμεση περίοδο ως CFO AB αναφερόμενη στη Lenka Duskova, CFO CSE & Albert Czech Rebublic.

Ενδιαφέρον έχει ότι το ενημερωτικό σημείωμα της παραίτησης Γιαννακού υπογράφουν ο F. Sluis CFO Ahold Delhaize Europe & Indonesia και W. Kolk διευθύνων σύμβουλος της Ahold Delhaize Europe & Indonesia. Ενώ υπάρχει στο κείμενο, και δήλωση από τον κ. Νίκο Λαβίδα ως προέδρου της ΑΒ Βασιλόπουλος, παρ’ ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στο ΓΕΜΗ κάποια τέτοια αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v