Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Clever Media Network κινείται για εξαγορά της Telekom Romania Mobile

Η Deutsche Telekom και η ελληνική θυγατρική της ΟΤΕ φαίνεται πως βρήκε αγοραστή για την Telekom Romania Mobile. Δεν σχολιάζει η διοίκηση του Οργανισμού.

Η Clever Media Network κινείται για εξαγορά της Telekom Romania Mobile

Αν και στο πρόσφατο conference call για τους αναλυτές τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ όσο και ο διευθυντής Χρηματοοικονομικών Μπάμπης Μαζαράκης, ο οποίος είχε μπει στο «τιμόνι» της ρουμανικής εταιρείας από το καλοκαίρι προκειμένου να τη «νοικοκυρέψει» με στόχο την πώλησή της, είχαν αποφύγει να μιλήσουν για τα σχέδιά τους, φαίνεται πως το deal ήταν έτοιμο.

Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια πώλησης της εταιρείας και όπως αναφέρεται σε ξένα δημοσιεύματα, που ο ΟTΕ αρνείται να σχολιάσει, έχει υπογραφεί συμφωνία με την Clever Media Network. Η τελευταία είναι ιδιοκτήτρια του Prima TV, ενός από τους κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Ρουμανία, και κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ρουμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η εξαγορά θα πρέπει να πάρει την έγκριση των Αρμόδιων Αρχών στη Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές είχαν μπλοκάρει τις δύο προηγούμενες απόπειρες πώλησης της Telekom Romania Mobile.

Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, ενδιαφερόμενοι για την εταιρεία κινητής της Ρουμανίας ήταν και η United Group (η οποία στην Ελλάδα έχει εξαγοράσει τη Nova και τη Wind) και ένας τσέχικος όμιλος, ενώ γινόταν λόγος για τίμημα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Ο ΟTΕ πέρσι τον Νοέμβριο πούλησε το 54,01% που κατείχε στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR) στην Orange Ρουμανίας, έναντι τιμήματος 268 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΟTΕ δεν απέκλειε τότε να προχωρήσει και στην πώληση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την πώληση της προαναφερόμενης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας είχε διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ωστόσο στην περίπτωση αυτή ο ΟTΕ χρειαζόταν εγκρίσεις και από το ρουμανικό δημόσιο, που κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v