Υπογράφηκε PPA μεταξύ Μυτιληναίος-Καράτζη

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μακροχρόνια σύμβαση (PPA) που αφορά στα πάρκα σε Λάρισα και Μαγνησία, που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του τρίτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Υπογράφηκε PPA μεταξύ Μυτιληναίος-Καράτζη

Στον όμιλο Μυτιληναίος θα πουλά ο όμιλος Καράτζη την ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα παράγουν τρία φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 270,8 MW, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν μακροχρόνια σύμβαση (PPA). Πρόκειται για πάρκα σε Λάρισα και Μαγνησία, που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του τρίτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 190,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 159,6 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και τραπεζικό δανεισμό και τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή.

Τα τρία αιτήματα ένταξης της επένδυσης στο ΤΑΑ, που υπέβαλαν οι εταιρείες «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 1», «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 2» και «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 3», εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν ισάριθμες συμβάσεις μακροπρόθεσμων δανείων, ποσού 159,6 εκατ. ευρώ, με τις Eurobank και Πειραιώς. Επιπρόσθετα, έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις εξοπλισμού και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

Η πρόσφατη κακοκαιρία Daniel που έπληξε περιοχές της Θεσσαλίας δεν είχε επίδραση στην επένδυση για τα τρία φωτοβολταϊκά. Τέλος, ο όμιλος Καράτζη κατέθεσε αίτηση για όρους σύνδεσης σε συστήματα αποθήκευσης μπαταρίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 330 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v