Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Helleniq Energy: Τα σενάρια για το discount στο placement

Ποια είναι η στόχευση για τη διαδικασία που αναμένεται να εκκινήσει, με στόχο τη διάθεση 10%+2% των μετοχών του ομίλου. Τα σενάρια για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Helleniq Energy: Τα σενάρια για το discount στο placement

Με στόχευση για ένα discount της τάξης του 5% με 10% αναμένεται να τρέξει η διαδικασία για το placement 10% συν 2% των μετοχών της Helleniq Energy, η οποία πιθανά θα εκκινήσει την Πέμπτη. 

Παρά το γεγονός ότι στο σχήμα των συνδιοργανωτών της διάθεσης συμμετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και οι Euroxx, Pantelakis και Axia, αρχική πρόθεση ήταν να μη δοθεί δυνατότητα εγγραφών σε εγχώριους ιδιώτες επενδυτές, με εξαίρεση όσους συγκαταλέγονται στους ειδικούς επενδυτές.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ιδιωτική τοποθέτηση, δεν πρέπει να υπερβεί τους 150 ο αριθμός των επενδυτών στους οποίους θα διατεθούν οι μετοχές. Υπάρχουν, όμως, σκέψεις να επεκταθεί η δυνατότητα σε όλους τους εγχώριους επενδυτές, αρκεί να εγγραφούν κατ’ ελάχιστο για μετοχές αξίας 100 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός για ένα άπαξ μεγάλο πακέτο μετοχών, μέσω placement, τελικά αποφασίσθηκε η κλιμακωτή ρευστοποίηση τίτλων της Helleniq Energy από τους βασικούς μετόχους (ΤΑΙΠΕΔ, όμιλος Λάτση), με απευθείας διάθεση των μετοχών στο Χρηματιστήριο, με στόχο να προσελκυσθούν θεσμικοί επενδυτές και όχι ένας μεγάλος στρατηγικός επενδυτής.

Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη επιλογή είναι για να εξασφαλισθεί μέσο τίμημα υψηλότερο από αυτό της άπαξ έκδοσης, συνεπώς, και περισσότερα έσοδα. Η διοίκηση της Helleniq Energy προχώρησε, μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο σε pre-marketing, καταγράφοντας σε σειρά επαφών το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών. Αυτό που απέμενε πλέον ήταν ο κατάλληλος χρόνος.

Εν τω μεταξύ η Alpha Finance προχώρησε σε αναθεώρηση των προοπτικών του ομίλου, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τιμή-στόχο από τα €9,14 στα €9,96/μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v