Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδυτικές κινήσεις από τη «Μουσικός Οίκος Νάκα»

Η εισηγμένη προχωρά το επενδυτικό της πρόγραμμα, αναβαθμίζοντας την τεχνολογική υποδομή και διευρύνοντας την προσφορά υπηρεσιών στο κομμάτι του e-καταστήματος. Νέα προϊόντα με νέα brands.

Νέες επενδυτικές κινήσεις από τη «Μουσικός Οίκος Νάκα»

Με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8% εξελίσσεται μέχρι τώρα για το Μουσικό Οίκο Νάκα η τρέχουσα χρήση που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2024.

Αυτό σημείωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, συμπληρώνοντας πως από τη μια πλευρά διευρύνονται τα μερίδια αγοράς της, από την άλλη πλευρά όμως το καταναλωτικό κοινό στρέφεται προς προϊόντα χαμηλότερης αξίας, ως απάντηση στις πληθωριστικές επιπτώσεις της τελευταίας διετίας.

Η διοίκηση είχε εκτιμήσει για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης μια οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών της και τη διατήρηση των κερδών της στα ίδια επίπεδα. «Μέχρι τώρα φαίνεται να κινούμαστε καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις, ωστόσο παραμένουμε επιφυλακτικοί για το πώς θα εξελιχθεί το επόμενο εξάμηνο», σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένης τονίζοντας πως η εταιρεία έχει προχωρήσει μόνο σε οριακές αυξήσεις τιμολογίων λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην αγορά, παρά τις πληθωριστικές επιπτώσεις που υφίσταται η ίδια.

Επενδύσεις - Νέα προϊόντα

Η εισηγμένη εταιρεία προχωρεί το επενδυτικό της πρόγραμμα, αναβαθμίζοντας την τεχνολογική της υποδομή (απόκτηση νέου προγράμματος ERP) και διευρύνοντας την προσφορά υπηρεσιών στο κομμάτι του ηλεκτρονικού της καταστήματος (οι σχετικές πωλήσεις διαμορφώνονται γύρω στο 17%-18% του συνόλου με ανοδική τάση).

Πέραν αυτού, ο Μουσικός Οίκος Νάκα αναμένεται να διευρύνει την προϊοντική του γκάμα, αποκτώντας νέα brand names στο χώρο των μουσικών οργάνων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μια κάποια περιορισμένη επίδραση από τα νέα αυτά προϊόντα θα προλάβει ίσως να φανεί και στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024, ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα των ωφελειών θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε μεταξύ άλλων και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Το σύνολο της χρηματικής διανομής (0,27 ευρώ ανά μετοχή, ή αθροιστικά 1,712 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από το 100% των περυσινών καθαρών κερδών).

Κατά την προηγούμενη χρήση (30/6/2022 έως 30/6/2023) η εισηγμένη εταιρεία είχε βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, καθώς:

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 22 στα 26,068 εκατ. ευρώ.
  • Το EBITDA διευρύνθηκε από τα 2,49 στα 3,81 εκατ. ευρώ.
  • Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν (από τα 779 χιλ. στο 1,689 εκατ. ευρώ).
  • Τα ίδια κεφάλαια στις 30/6/2023 διαμορφώθηκαν στα 18,884 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μόλις στο 1,85 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v