Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πωλείται στον όμιλο Motor Oil το 25% της Anemos

Με αντίτιμο που φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ, το 25% της Anemos Res Holdings μεταβιβάζεται στη More, που ήδη κατέχει το 75% των μετοχών. Ρευστότητα άνω των 650 εκατ. για ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πωλείται στον όμιλο Motor Oil το 25% της Anemos

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενέκρινε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motοr Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου MOTOR OIL. Η σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την εταιρεία MORE.

Το τίμημα για το 25%, το οποίο έχει συμφωνηθεί, ανέρχεται σε €123.5 εκατ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με τη συναλλαγή πώλησης του 75%. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ προγραμματίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου. 

Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η ρευστότητα το Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζεται να υπερβεί τα €650 εκατ.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης στρατηγικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της. Η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η χρηματιστηριακή ανακοίνωση

Η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 15.12.2023, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η χορήγηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99, 100 και 101 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, αδείας για τη σύναψη σύμβασης της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος (κατά την έννοια του άρθρου 99 παρ. 2(α) του Ν. 4548/2018).

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε έγκριση για τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με την εταιρεία «MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (στο εξής «MORE»), σύμφωνα με την οποία:

Η Εταιρεία θα πωλήσει και θα μεταβιβάσει εκατόν είκοσι τρία εκατομμύρια πενήντα εννέα χιλιάδες διακόσιες πενήντα ονομαστικές μετοχές (123.059.250) της ANEMOS RES HOLDINGS ΑΕ, κυριότητος της Εταιρείας, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 25% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι συνολικού τιμήματος εκατόν είκοσι τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (€123.520.000), σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται στην από 14.12.2023 δεσμευτική προσφορά (η «Προσφορά»).

Η σύμβαση αγοραπωλησίας (εφεξής η «Σύμβαση Αγοραπωλησίας») θα περιλαμβάνει συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγγυοδοτικές δηλώσεις με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις αποζημίωσης του Αγοραστή, όπως αυτές περιγράφονται στην Προσφορά.

Οι παραπάνω όροι της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών, αποτελούν συνήθεις όρους για αντίστοιχες συμβάσεις και η σύναψη αυτής είναι δίκαιη και προς όφελος της Εταιρείας. Η έγκριση της ως άνω σύμβασης παρασχέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/2018, όπως ισχύει.

Η προαναφερόμενη συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η Εταιρεία θα ενημερώσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της προαναφερόμενης συναλλαγής.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του υπόλοιπου 25% των μετοχών εκδόσεως της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. (αριθμός μετοχών προς απόκτηση: 123.059.250) ιδιοκτησίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. έναντι ποσού Ευρώ 123.520.000.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής εκκρεμεί η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών καθώς και η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v