Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon Hellas: Μειωμένες επιδόσεις για το 2023

Στο στάδιο της τελικής αδειοδότησης το project της εισηγμένης στον Γέρακα Αττικής. Οι νέες επενδύσεις και ο πήχης για τα αποτελέσματα 2023.

Medicon Hellas: Μειωμένες επιδόσεις για το 2023

Με μειωμένο κύκλο εργασιών και με σημαντικά χαμηλότερη κερδοφορία σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση (είχε διαμορφωθεί στα 2,533 εκατ. ευρώ), έκλεισε το 2023 για την Medicon Hellas, επιβεβαιώνοντας την εικόνα του πρώτου περυσινού εξαμήνου (κύκλος εργασιών από 10,35 στα 9,45 εκατ. και καθαρά κέρδη από 1,24 εκατ. στα 763 χιλ. ευρώ).

Η περυσινή υποχώρηση των οικονομικών επιδόσεων οφείλεται στην απουσία των πωλήσεων των διαγνωστικών τεστ που σχετίζονταν με την πανδημία Covid-19 και είχαν ενισχύσει συγκυριακά τα αποτελέσματα των ετών 2021 και 2022.

Αντίθετα, οι πωλήσεις των «παραδοσιακών» προϊόντων της εταιρείας προς τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές σημείωσαν αύξηση σε ότι αφορά τις ποσότητες. Πρόκειται για μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, με τα νοσοκομεία να επιδίδονται σε μια επίπονη προσπάθεια περιορισμού των δαπανών τους και ενίοτε να καθυστερούν σημαντικά να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους.

Στα πλαίσια της περυσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας είχε εξαγγείλει μια διπλή επένδυση, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στο χώρο των διαγνωστικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει μισθώσει για πενήντα χρόνια το όμορο των εγκαταστάσεων της οικόπεδο στο Γέρακα Αττικής, με σκοπό να χτίσει προκατασκευασμένο ακίνητο, το οποίο θα λειτουργήσει ως αποθήκη. Ως αποτέλεσμα, θα απελευθερωθεί χώρος στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και θα αποκτηθούν νέα σύγχρονα μηχανήματα για αξονικές τομογραφίες, μαστογραφίες και λοιπές εξετάσεις, τομείς στους οποίους δεν δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα η Medicon Hellas.

Λόγω καθυστερήσεων γραφειοκρατικού χαρακτήρα, η επένδυση δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα να υλοποιείται, ωστόσο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αδειοδότησης και εκτιμάται ότι το project θα ολοκληρωθεί περίπου σε έξι μήνες από την ημέρα της εκκίνησης των σχετικών εργασιών.

Τέλος, η Medicon Hellas θα διευρύνει σύντομα το δίκτυο των διαγνωστικών της κέντρων, καθώς αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο νέα κέντρα στη Χαλκίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v