Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Τσαμάζ: Δεν μας φοβίζουν οι αλλαγές στην αγορά

Στη σκιά των πληροφοριών για την επόμενη ημέρα της Nova έστειλε μήνυμα ότι ο Οργανισμός θα διατηρήσει την θέση του στην ελληνική αγορά. Δήλωσε αισιόδοξος για τα επόμενα τρίμηνα όσον αφορά τα έσοδα από FTTH και έργα ICΤ.

Μ. Τσαμάζ: Δεν μας φοβίζουν οι αλλαγές στην αγορά

«Ο ΟΤΕ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα. Από το 2010 είχαμε πολλές προκλήσεις αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να τις αντιμετωπίσουμε και να αυξήσουμε την απόσταση από τους ανταγωνιστές μας» ανέφερε ο Μ. Τσαμάζ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για την πώληση της Nova ξεκαθάρισε ότι δεν σχολιάζει τον ανταγωνισμό. Ωστόσο απαρίθμησε την οικονομική κρίση, το negative customer experience και τον πόλεμο τιμών από τα οποία ο ΟΤE βγήκε νικητής, ενώ αναφορά έκανε και στις μειώσεις τιμών που έκανε η Nova το 2023 που τελικά δεν επηρέασε τον όμιλο.

Αναφερόμενος στην Cosmote TV υποστήριξε ότι η ανάπτυξη οφείλεται στο περιεχόμενο και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς η αγορά αναμένει τον νόμο κατά της πειρατείας.

«Η στρατηγική μας έχει πάντοτε επίκεντρο τον πελάτη», υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ, συμπληρώνοντας ότι ο ΟΤΕ είναι από τους πιο αξιόπιστους στην αγορά ICT και για το λόγο αυτό αναμένει υψηλότερα έσοδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ρουμανία είπε ότι εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής, Telekom Romania Mobile. «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενο επενδυτή, οι οποίες είναι μέχρι σήμερα σε εξέλιξη και όταν υπάρξει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, θα το ανακοινώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστήριξε ότι περιμένουν αύξηση εσόδων από το FTTH, καθώς μέσα στο 2024 θα καλυφθούν επιπλέον 500 χιλιάδες σπίτια, ενώ αναμένονται και τα κρατικά κουπόνια που θα αυξήσουν την ζήτηση.

Τέλος, όσον αφορά το μέρισμα δήλωσε αισιόδοξος πως η κατάσταση θα συνεχίσει να εξελίσσεται καλά και τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v