Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Netflix: 9 εκατ. νέοι συνδρομητές, η καλύτερη έναρξη χρονιάς από το 2020

Εχει παρουσιάσει μια νέα επιτυχία κάθε δύο εβδομάδες μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων σειρών περιορισμένης διάρκειας όπως το Fool Me Once και το Griselda, τα δράματα The Gentleman και 3 Body Problem και το ριάλιτι Love Is Blind.

Netflix: 9 εκατ. νέοι συνδρομητές, η καλύτερη έναρξη χρονιάς από το 2020

Το Netflix σημείωσε το καλύτερο ξεκίνημα της χρονιάς από το 2020, προσελκύοντας περισσότερους νέους πελάτες από ό,τι περίμενε κανείς, χάρη σε μια ισχυρή σειρά πρωτότυπων προγραμμάτων και την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία πρόσθεσε 9,33 εκατομμύρια πελάτες το πρώτο τρίμηνο του 2024, διπλασιάζοντας σχεδόν τον μέσο όρο των 4,84 εκατομμυρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το Netflix προσέλκυσε νέους πελάτες από όλο τον κόσμο, δείχνοντας ιδιαίτερη δύναμη στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτοί οι νέοι συνδρομητές βοήθησαν την εταιρεία να ξεπεράσει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη επίσης.

Παρά την ανάπτυξη, οι μετοχές του Netflix υποχωρούν κατά 4,6% στα 582,70 δολάρια. Είχαν αυξηθεί κατά 25% φέτος μέχρι το κλείσιμο της κανονικής διαπραγμάτευσης την Πέμπτη.

Το Netflix δήλωσε επίσης ότι θα σταματήσει να παρουσιάζει τις επί πληρωμή συνδρομές ανά τρίμηνο και τα έσοδα ανά συνδρομητή, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αυτές οι μετρήσεις αποτελούσαν επί μακρόν τον κύριο τρόπο με τον οποίο η Wall Street αξιολογούσε τις επιδόσεις της εταιρείας, αλλά το Netflix έχει προσπαθήσει να μετατοπίσει την εστίαση σε παραδοσιακά μέτρα όπως οι πωλήσεις και τα κέρδη. Η διοίκηση θα συνεχίσει να αναφέρει σημαντικά ορόσημα για τους συνδρομητές.

"Η κίνηση να μην γνωστοποιούνται πλέον οι τριμηνιαίες συνδρομές από το επόμενο έτος δεν θα περάσει καλά", δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ο Paolo Pescatore, ιδρυτής και αναλυτής της PP Foresight. "Πόσο μάλλον δεδομένης της αύξησης των συνδρομητών που είδε ο βασιλιάς του streaming τον τελευταίο χρόνο".

Το Netflix έχει παρουσιάσει μια νέα επιτυχία κάθε δύο εβδομάδες μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων σειρών περιορισμένης διάρκειας όπως το Fool Me Once και το Griselda, τα δράματα The Gentleman και 3 Body Problem και το ριάλιτι Love Is Blind. Η υπηρεσία streaming αντιπροσωπεύει περίπου το 8% της τηλεθέασης στις ΗΠΑ - και είναι το κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες αγορές μέσων ενημέρωσης του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v