Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤΕΡ: Η εκτόξευση μεγεθών και ο στόχος του πτυχίου 7ης τάξης

Περιθώρια κέρδους άνω του μέσου όρου της αγοράς των Big 4 εμφάνισε η εταιρεία το 2023. Το ανεκτέλεστο και η επιδίωξη διεκδίκησης μεγάλων διαγωνισμών με αναβαθμισμένο πτυχίο.

ΕΚΤΕΡ: Η εκτόξευση μεγεθών και ο στόχος του πτυχίου 7ης τάξης

Με θεαματική αύξηση τζίρου και περιθωρίου μικτού κέρδους ολοκλήρωσε τη χρήση του 2023 η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ, η οποία έχει επίσης σχηματίσει ανεκτέλεστο έργων της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών το 2023 διαμορφώθηκε σε 79 εκατ. ευρώ, έναντι 23,15 εκατ. ευρώ το 2022. Πέρα από τον υπερτριπλασιασμό του κύκλου εργασιών, η εταιρεία εμφάνισε ίσως τα υγιέστερα περιθώρια κέρδους του κλάδου, καθώς το 2023 αυτά διαμορφώθηκαν σε 18,35% έναντι 12,63% το 2022. Σε απόλυτους αριθμούς, τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν 12,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το 2022.

Τα αποτελέσματα EBITDA σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 11,7 εκατ. ευρώ από 900 χιλ. ευρώ το 2022.

Υπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος ΕΚΤΕΡ μέσω απορροφήσεων, συγχωνεύσεων και ενσωμάτωσης εταιρειών υπό τον όμιλό της σχεδιάζει να διεκδικήσει πτυχίο 7ης τάξης, το οποίο θα της επιτρέψει να διεκδικήσει μερίδιο από διαγωνισμούς δημοσίων έργων μεγαλύτερης αξίας, ενδεχομένως και με συνέργειες εταιρειών 6ης τάξης.

Ως προς τον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, η εταιρεία ολοκλήρωσε τις πωλήσεις στη Ρουμανία, ενώ αναμένει τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ για την τουριστική ανάπτυξή της στην Πάρο. Επίσης, στην Πάρο, το 2024 η ΕΚΤΕΡ απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στο ξενοδοχείο Summer Senses, μέσω της εξαγοράς του 56% της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ενεργειακός Κόμβος, με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη στον τομέα και την ενίσχυση των παγίων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v