Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telegraph: Πιθανό listing της Mytilineos θα είναι ώθηση για το LSE του Λονδίνου 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο BBC Radio 4. Οι στενοί δεσμοί της εταιρείας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Telegraph: Πιθανό listing της Mytilineos θα είναι ώθηση για το LSE του Λονδίνου

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα ανέβει στο εγγύς μέλλον και θα παραμείνει ο οικονομικός κόμβος της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε o Ευάγγελος Mυτιληναίος μιλώντας στο BBC Radio 4.

Η Mytilineos, η οποία είναι ήδη εισηγμένη στην Αθήνα, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Λονδίνο εντός των επόμενων 12 με 18 μηνών. Θα διατηρήσει την παρουσία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Mytilineos έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα καθώς και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης όπως το έργο Eastern Green Link 1.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Mυτιληναίος, όπως μεταδίδει η Telegraph, δήλωσε ότι η επιχείρηση, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5,3 δισ. ευρώ, διατηρεί στενή σχέση με τη Βρετανία, όπου έχει 10 έργα σε εξέλιξη.

Το ενδιαφέρον για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι μια μεγάλη ώθηση για το City, μετά από μια σειρά αποχωρήσεων υψηλού προφίλ τους τελευταίους μήνες, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Η κατασκευαστική εταιρεία CRH, η βρετανική εταιρεία Ferguson και ο ταξιδιωτικός όμιλος Tui έχουν μεταφέρει την κύρια διαπραγμάτευσή τους εκτός Λονδίνου τα τελευταία χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του Paddy Power Flutter προωθεί κάτι ανάλογο.

Ερωτηθείς γιατί σκέφτεται να εισαχθεί στο Λονδίνο, ο κ. Mυτιληναίος είπε στο BBC Radio 4: «Πιστεύουμε ότι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να προτιμήσουμε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που δεν είναι τελική απόφαση, είναι επειδή πιστεύουμε ότι το LSE έχει δει τα χειρότερα.

»Βλέπουμε το LSE να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v