Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times η Eurobank

Η τράπεζα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times η Eurobank

Η Eurobank συγκαταλέγεται στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times. Η διεθνούς κύρους εφημερίδα συμπεριέλαβε την Τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Financial Times δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με τις 600 εταιρείες με έδρα την Ευρώπη και με κατώτατο όριο εσόδων τα €40 εκατ. το 2022 που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και έχουν αναλάβει περαιτέρω δεσμεύσεις σχετικά με το κλίμα. Oι αναλυτές βαθμολόγησαν τις εταιρείες αναφορικά με τη διαφάνεια υποβολής εκθέσεων Scope 1 και Scope 2 για το διάστημα 2017-2022, την ετήσια μείωση της έντασης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 3% κατά την 5ετή περίοδο μεταξύ 2017 και 2022, τη βαθμολογία CDP και τη διαφάνεια στις εκθέσεις εκπομπών Scope 3.

Η συμμετοχή της Eurobank στη λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες για τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος επισφραγίζει τη δέσμευση της Τράπεζας για ανάληψη δράσεων που προωθούν αποτελεσματικά τη βιωσιμότητα με στόχο τη συλλογική ευημερία.

Η Eurobank υλοποιεί πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα και συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διοικητικής επίδοσής της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τράπεζα το 2023 επέδειξε αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε σύγκριση με το 2022 σε σημαντικές αξιολογήσεις Sustainability, όπως στο CDP όπου βελτιώθηκε 2 βαθμίδες από D σε B.

Είναι ενδεικτικό ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει λάβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη σημαντική διάκριση “The Best Bank for Sustainable Finance in Greece for 2024”, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως στις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις.

Μπορείτε να δείτε τις διακρίσεις της Eurobank εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v