Παρά τη σημαντική αύξηση κατά 17% του κύκλου εργασιών της, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν πέρυσι τα 32,66 εκατ. ευρώ από 27,93 εκατ. ευρώ το 2023, η Laoudis Foods AEBE, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού, «είδε» την κερδοφορία της να υποχωρεί.
Τα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) μειώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση περίπου 29%, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,42 εκατ. ευρώ έναντι 2,05 εκατ. ευρώ το 2023.
Πίσω από την υποχώρηση της κερδοφορίας βρίσκεται μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, όπως επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του προσωπικού της κατά 32,55%, στα 114 άτομα. Η αύξηση αυτή συνδέεται με την ενίσχυση του τζίρου, τη γεωγραφική επέκταση και φυσικά την άνοδο του κλάδου του HoReCa.
Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1987, έχει εξελιχθεί σε έναν οργανισμό-πλατφόρμα που προσφέρει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα (μέσω της Laoudis Chef Academy), και συνεχείς επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), στοιχεία που την καθιστούν ουσιαστικό συνεργάτη για επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.
Η στρατηγική γεωγραφικής επέκτασης είναι σαφής: Μετά την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη το 2021, η εταιρεία προχώρησε στην ίδρυση νέας μονάδας στην Πάτρα, επενδύοντας σε εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 1.500 τ.μ.
Παράλληλα, η συγχώνευση με τη θυγατρική Creta Foods AE, της οποίας κατείχε ήδη το 60% του κοινού και το 100% του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου, έδωσε στην εταιρεία άμεση πρόσβαση στην αγορά της Κρήτης. Η συναλλαγή καταχωρήθηκε επισήμως στο Γ.Ε.ΜΗ. στις 16 Ιουλίου 2024.
Σε ότι αφορά το μέρισμα, πέρυσι διένειμε 3,59 εκατ. ευρώ από αποθεματικά προηγούμενων χρήσεων, με τη διοίκησή της να προτείνει τη διανομή 1,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη της απελθούσας χρήσης.