Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Y/Knot (πρώην Κυριακούλης)

Οι αποφάσεις που πήρε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση. Εξετάζει διάφορα projects η διοίκηση. Στόχος η επέκταση της εταιρείας και σε άλλες μορφές τουρισμού.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Y/Knot (πρώην Κυριακούλης)
Πάνος και Ρήγας Τζώρτζης

«Τα δύο ομολογιακά δάνεια με τα οποία οι βασικότεροι μέτοχοι (σ.σ. Πάνος και Ρήγας Τζώρτζης Kυριακούλης, φωτογραφία) χρηματοδότησαν την εταιρεία μας αποτελούν έμπρακτη στήριξη προς τη διοίκηση και μας δίνουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέες επιχειρηματικές κινήσεις», δήλωσε χθες (4/11)  ο διευθύνων σύμβουλος της Y/Knot Invest (πρώην Kυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες) Γιώργος Κουτσός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων, ότι:

  • Είναι προφανές ότι στόχος μας είναι να επιστρέψει η εταιρεία στην κερδοφορία, ωστόσο η απόκτηση ενός πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου που έχει ήδη ολοκληρωθεί σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων ενεργειών που θα ακολουθήσουν «θέλουν το χρόνο τους».
  • Το βέβαιο είναι ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην αγορά νέων σκαφών αναψυχής προκειμένου να επιδιώξει αύξηση εσόδων από το 2026.
  • Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει διάφορα projects και θα προχωρήσει σε εκείνα που παρουσιάζουν ευνοϊκή σχέση ρίσκου-προσδοκώμενης απόδοσης.
  • Στόχος είναι η επέκταση της Y/Knot και σε άλλες μορφές τουρισμού πέραν των σκαφών αναψυχής, καθώς και σε δραστηριότητες που θα αποφέρουν έσοδα σε δωδεκάμηνη βάση, προκειμένου τα αποτελέσματα της εισηγμένης να μην επηρεάζονται τόσο έντονα από τη πεντάμηνη θετική εποχικότητα των σκαφών αναψυχής.

Σε ερώτηση μετόχου για το αν η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του ακινήτου που στεγάζει σήμερα τις δραστηριότητές της (βρίσκεται στον Άλιμο και αποτιμάται γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ), ο Γιώργος Κουτσός απάντησε πως η εταιρεία έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία και σκοπός είναι να αξιοποιηθούν προς όφελός της. Αν υπάρξει πρόταση αγοράς για το ακίνητο στον Άλιμο, τότε θα ακολουθήσει μια μελέτη της σχέσης κόστους-οφέλους, καθώς επίσης θα συνεκτιμηθούν και τα όποια ενδεχόμενα νομικά θέματα.

Στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες σε Y/Knot Invest.
  • Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως και του 10% του συνόλου) μέσα στην επόμενη διετία σε εύρος τιμών μεταξύ 0,60 και 8 ευρώ.
  • Η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης μετοχών (stock award plan) σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εργαζόμενους του ομίλου. Πρόκειται για ένα τετραετές πρόγραμμα παροχής κινήτρων μέσω του οποίου η διοίκηση εξουσιοδοτείται να δώσει δωρεάν -κάτω από όρους και κριτήρια που αυτή θα θέσει- συνολικά έως και το 10% των μετοχών (προφανώς θα μπορεί να γίνει χρήση και των ιδίων μετοχών στη συγκεκριμένη διαδικασία).
  • Η επέκταση του σκοπού της εταιρείας έτσι ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Η αντικατάσταση στο Δ.Σ. της εταιρείας του Φάνη Κυριακούλη από τον Παναγιώτη Τζώρτζη. Η νέα διοίκηση ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης για την πολυετή προσφορά του, ενώ ο τελευταίος σε ανάρτηση στα social media ευχήθηκε συνεχείς επιτυχίες και ανάπτυξη στην Y/Knot, καθώς και ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη νέα επαγγελματική του ενασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο