Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην τελική ευθεία το food hall στο Αρσάκειο Μέγαρο

Πρόκειται για έργο ύψους 20 εκατ. ευρώ, με το 100% του χώρου να έχει μισθωθεί. Στα πρότυπα των γαστρονομικών κέντρων της Ευρώπης το πρότζεκτ. Πού κυμαίνονται οι τιμές ενοικίασης χώρου.

Στην τελική ευθεία το food hall στο Αρσάκειο Μέγαρο

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει το πρώτο ελληνικό Food Hall στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Σταδίου, ένα έργο ύψους 20 εκατ. ευρώ που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής προς την Ομόνοια.

Πρόκειται για επένδυση που ανακοινώθηκε πριν την πανδημία και ολοκληρώνεται μετά από καθυστερήσεις ετών σε ένα τελείως διαφορετικό τουριστικό και οικονομικό περιβάλλον. Στοχεύει να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό κέντρο στην Αθήνα, παρόμοιο με αυτά που υπάρχουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι ή το Λουξεμβούργο.

Ο CEO της εταιρείας Legendary Food Πάνος Τριανταφυλλόπουλος σημειώνει στο Euro2day.gr ότι προς το τέλος Μαρτίου ή Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες.

«Είναι 100% μισθωμένο και έχουν μπει οι μισθωτές ώστε να κάνουν τις δικές τους εργασίες. Συνολικά είναι 23 οι μισθώσεις», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Legendary Food θα κρατήσει τη διαχείριση του χώρου.

«Κρατάμε τη διαχείριση πάνω μας. Ναι, από την πλευρά του real estate, επενδύω και παίρνω μισθώματα, όμως το concept είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Η εμπειρία που θα λάβει ο επισκέπτης θα είναι από 17 διαφορετικούς επιχειρηματίες (εστίασης)», συμπληρώνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το επίπεδο των μισθώσεων, οι τιμές κυμαίνονται στις τιμές της αγοράς στην περιοχή, δηλαδή γύρω στα 50 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.

Η Legendary Food έχει μισθώσει τον χώρο από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για τα επόμενα 35+2 έτη για 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν το λεγόμενο fine fast food.

Στην πρόσοψη του κτιρίου, τα εμπορικά καταστήματα ήδη λειτουργούν με ισχυρά ονόματα όπως The Bostonians, η BSB και η Lacoste.

Στο τμήμα που έχει πρόσοψη στη Σταδίου ένας ακόμα ενοικιαστής είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εδώ λειτουργεί το Europa Experience, που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν με έναν διαδραστικό και καινοτόμο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρακολουθούν σε real time το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη, μαζί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο