Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allwyn: Προσαρμοσμένο EBITDA 458 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο

Καθαρά έσοδα ύψους €1.246 εκατ., αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε ο όμιλος. Προχωρά στη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος ύψους 0,2 ευρώ ανά μετοχή.

Allwyn: Προσαρμοσμένο EBITDA 458 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο

Τα προκαταρκτικά μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Allwyn: 

  • Καθαρά έσοδα ύψους €1.246 εκατ., αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση. Αύξηση 5% σε ετήσια βάση, σε ευθυγράμμιση με το α’ τρίμηνο, πριν από την επίδραση των υψηλότερων φόρων τυχερών παιγνίων στην Αυστρία και την εξαγορά της PrizePicks, έναντι συγκριτικής περιόδου κατά την οποία πολλαπλές αγορές επωφελήθηκαν από ευνοϊκούς κύκλους τζάκποτ.
  • Προσαρμοσμένο EBITDA ύψους €458 εκατ., αυξημένο κατά 29% σε ετήσια βάση, με περιθώριο 37% (% των καθαρών εσόδων, +0,5 π.μ. σε ετήσια βάση). Αύξηση 9% σε ετήσια βάση πριν από την εξαγορά της PrizePicks, την επίδραση των υψηλότερων φόρων τυχερών παιγνίων στην Αυστρία και την υψηλότερη απόσβεση τελών αδειοδότησης στη LottoItalia.
  • Η χρηματοοικονομική πρόβλεψη του Ομίλου για το 2026 επιβεβαιώνεται εκ νέου: αύξηση των καθαρών εσόδων σε μεσαίο έως υψηλό επίπεδο του 20% (πριν από εφάπαξ επιπτώσεις ύψους περίπου €60 εκατ., όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως) και περιθώριο Προσαρμοσμένου EBITDA ~37%.
  • Ενδιάμεση διανομή €0,20 ανά μετοχή, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και παραγωγή ταμειακών ροών του Ομίλου, καθώς και τη δέσμευσή του για αποδόσεις προς τους μετόχους.

Ο Ρόμπερτ Τσβατάλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Allwyn, σχολίασε:

«Μετά από ένα πολύ θετικό α’ τρίμηνο, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω περαιτέρω ισχυρές επιδόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τα καθαρά έσοδα του Ομίλου να αυξάνονται κατά 27% σε ετήσια βάση, στα €1,2 δισ., και το Προσαρμοσμένο EBITDA να αυξάνεται κατά 29%, στα €458 εκατ. Αυτό αντανακλά την ισχύ της στρατηγικής μας και την επιτυχία μας στην υλοποίησή της, όπως αποδεικνύεται από τη διατηρούμενη δυναμική στην Ηπειρωτική Ευρώπη και τη συνεισφορά της PrizePicks.

Σε υποκείμενη βάση, εξαιρουμένης της συνεισφοράς της PrizePicks και με προσαρμογή για τους υψηλότερους φόρους τυχερών παιγνίων στην Αυστρία, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, παρά την ισχυρή συγκριτική περίοδο, η οποία επωφελήθηκε από ευνοϊκούς κύκλους τζάκποτ σε αρκετές αγορές. Η ανάπτυξη υποστηρίχθηκε από τη συνεχιζόμενη επέκταση του ψηφιακού καναλιού και τις εξαιρετικές επιδόσεις στο Sports Betting και το iGaming, με το Sports Betting να επωφελείται από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026.

Η ανάπτυξη του υποκείμενου EBITDA υποστηρίχθηκε από τη βελτίωση της κερδοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση του τεχνολογικού μετασχηματισμού της The National Lottery.

Σημειώσαμε επίσης σημαντική πρόοδο ως προς τη στρατηγική ανάπτυξής μας, συνεχίζοντας να επενδύουμε στα προϊόντα μας και στην εμπειρία των παικτών και υλοποιώντας σημαντικές βελτιώσεις προϊόντων σε ολόκληρο τον Όμιλο από το τέλος του πρώτου τριμήνου. Αυτές περιλάμβαναν νέα ή ενισχυμένα παιχνίδια λοταρίας που βασίζονται σε κληρώσεις στην Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο πρώτος πάροχος εκτός ΗΠΑ που προσφέρει το Powerball, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια τζάκποτ στον κόσμο.

Επιπλέον, στη Βόρεια Αμερική συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ταχύτατα την προσφορά της PrizePicks, επιτρέποντας στους παίκτες να συνδυάζουν ένα PlayerPick με ένα TeamPick σε μία και μόνη σύνθεση, ενσωματώνοντας αγορές προβλέψεων παράλληλα με το DFS και συμβάλλοντας στην εμβάθυνση της αλληλεπίδρασης και στη διεύρυνση των τρόπων με τους οποίους μπορούν να παίζουν οι πελάτες.

Παράλληλα με αυτή την επιχειρησιακή πρόοδο, ολοκληρώσαμε τα τελικά βήματα του συνδυασμού της Allwyn International και του ΟΠΑΠ. Μετά το τέλος του τριμήνου, συμφωνήσαμε επίσης να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας στη Next Lotto, έναν αδειοδοτημένο διαδικτυακό μεταπωλητή παιχνιδιών που βασίζονται σε κληρώσεις και προσφέρονται από κρατικές λοταρίες σε ολόκληρη τη Γερμανία, στο 65%, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο της εταιρείας.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ενδιάμεση διανομή €0,20 ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2026, αυξάνοντας τις συνολικές κεφαλαιακές αποδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών μας, σε €1,19 ανά μετοχή για το ημερολογιακό έτος 2026. Αυτό αντανακλά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ελκυστικές ταμειακές αποδόσεις στους μετόχους, παράλληλα με τις επενδύσεις στην ανάπτυξη.

Κοιτάζοντας μπροστά, η συνολική πορεία των δραστηριοτήτων παραμένει ευθυγραμμισμένη με τις προσδοκίες μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την πρόβλεψη του Ομίλου για το 2026. Παραμένουμε πεπεισμένοι για την ικανότητά μας να επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών και ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους μακροπρόθεσμα».

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό (στα αγγλικά)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο