Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη mobile μονάδα της Telekom Srbija ”βλέπει” ο ΟΤE

Τον έλεγχο των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας της Telekom Serbia επιθυμεί να αποκτήσει ο ΟΤΕ, ώστε να αποκτήσει πιο κυρίαρχη θέση στην αγορά της Σερβίας, δήλωσε ο Γ. Σκαρπέλης σε επενδυτικό forum στο Βελιγράδι.

Τη mobile μονάδα της Telekom Srbija ”βλέπει” ο ΟΤE
Θετικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει η σερβική αγορά, όπως τόνισε ο κ. Γεώργιος Σκαρπέλης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ International, κατά την ομιλία του στο Βελιγράδι, στο 3ο Συνέδριο για τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

”H σερβική αγορά έχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στα πλαίσια της ανάπτυξής του στην περιοχή”, επεσήμανε ο κ. Σκαρπέλης, ενώ τόνισε ότι για τον ΟΤΕ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κινητή τηλεφωνία.

”Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Telecom Serbia ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον κύριο μέτοχο, που είναι το PTT Serbia, για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην κινητή τηλεφωνία, που συνεπάγεται και τον έλεγχο του management της εταιρίας”.

Αναφερόμενος στο σύγχρονο και επιτυχημένο περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο κ. Σκαρπέλης είπε ότι κάθε επενδυτής θέλει να έχει τον έλεγχο της επένδυσής του, ενώ διαπίστωσε ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει γίνει μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης και λειτουργεί ως καταλύτης της παγκόσμιας κοινωνίας της πληροφορίας.

Σχετικά με το περιβάλλον των επενδύσεων, ο κ. Σκαρπέλης έκρινε απαραίτητη υποδομή το σταθερό πολιτικό περιβάλλον, ενώ δεύτερο και πιο βασικό θεώρησε το θετικό επιχειρηματικό κλίμα, το οποίο εγγυάται τους διαφανείς κανόνες της αγοράς.

Κανόνες οι οποίοι θα παρέχουν το σωστό περιβάλλον και τον σεβασμό θα επιτρέψουν στους ξένους επενδυτές να αισθανθούν ότι επενδύουν με τα στάνταρ των ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών.

Το περιβάλλον αυτό, κατέληξε ο κ. Σκαρπέλης, διαφαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ενδιαφέρον έχει πραγματικά να δούμε πώς αυτή η πολιτική στον τομέα των τηλεπικοινωνιών θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Στην εκδήλωση, χορηγοί της οποίας ήταν οι ΟΤΕ Ιnternational και EFG Eurobank Ergasias, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Milo Jucanovic, ο υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας Λουκάς Αποστολίδης και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.



Επίσης, έδωσαν το ”παρών” πλήθος ανωτάτων στελεχών ελληνικών, σερβικών και ξένων επιχειρήσεων, όπως και διεθνών οικονομικών οργανισμών (EBRD).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο