Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεβεντέρης: Εξηγήσεις στο Χ.Α. για τις ζημιές

Απάντηση σχετικά με τις ζημιές της προηγούμενης χρήσης έδωσε σήμερα η εταιρία Λεβεντέρης. Σύμφωνα με την επιστολή, οι ζημιές οφείλονται σε μείωση των περιθωρίων κέρδους και στην αύξηση εξόδων και αποσβέσεων.

Λεβεντέρης: Εξηγήσεις στο Χ.Α. για τις ζημιές
Απάντηση σχετικά με τις ζημιές που εμφανίζει στην προηγούμενη χρήση, αλλά και τις προοπτικές της για την τρέχουσα χρήση έδωσε σήμερα η εταιρία Λεβεντέρης προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Όπως αναφέρει η επιστολή της εταιρίας, η μη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται σε περιορισμό της ζήτησης σημαντικών πελατών και στην επιλογή πελατών προς αποφυγήν δημιουργίας επισφαλειών.

Το αυξημένο κόστος πωλήσεων οφείλεται σε αύξηση τιμών α΄ υλών και σε μείωση περιθωρίου μικτού κέρδους, ενώ τα λειτουργικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση οφειλόμενη στην προσπάθεια διατήρησης και αύξησης του μεριδίου αγοράς και αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Στη χρήση 2001 ολοκληρώθηκε ο φορολογικός έλεγχος των χρήσεων 1993 - 2000 και προέκυψαν διαφορές ποσού 273.000 ευρώ, οι οποίες επιβάρυναν κατά 166.000 ευρώ την καθαρή θέση της εταιρείας μας και κατά 106.000 ευρώ τα αποτελέσματα χρήσεως.

Σχετικά με το ίδιο ερώτημα η εταιρία απαντά ότι το αρνητικό αποτέλεσμα υπερκαλύπτεται από το ύψος των αποσβέσεων κατά το πενταπλάσιο, ενώ όσον αφορά τις επιπτώσεις στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών και της περιουσιακής διάρθρωσης λόγω της εμφάνισης αρνητικών αποτελεσμάτων εκμετάλευσης σημειώνονται τα ακόλουθα:

”Η περιουσιακή διάρθρωση της εταιρείας παραμένει εξαιρετικά ικανοποιητική και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί βιομηχανική μονάδα και επενδύει σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Βασική επιδίωξη της εταιρείας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής και όχι τον εύκολο και κερδοφόρο δρόμο του εμπορίου - εισάγοντας τα προϊόντα που τώρα παράγουμε από ΚΙΝΑ, ΚΟΡΕΑ κ.λπ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ”.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ”στόχος μας παραμένει η βελτίωση των προϊόντων μας και η αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων”.

”Οι βαχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μας ποσού 1.616.000 ευρώ αφορούν κατά 500.000 ευρώ σε υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και κατά το υπόλοιπο 1.116.000 ευρώ σε λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τα ποσά αυτά υπερκαλύπτονται από τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις και τα λοιπά στοιχεία του κυκλοφορούντους ενεργητικού. Επισημαίνουμε ακόμη ότι η εταιρεία μας κατέχει (σύμφωνα με τη μέση τιμή Δεκεμβρίου) χρεόγραφα της ARROW Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου 445.000 μετοχές αξίας 1,75 ευρώ/τεμάχιο, ήτοι συνολικής αξίας 778.750 ευρώ.

Αναφορικά με το ερώτημα για τις προοπτικές της εταιρίας για την τρέχουσα χρήση σημειώνει τα ακόλουθα:

”Το 2003 ευελπιστούμε ότι θα διατηρήσουμε και θα αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών μας, όμως πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, θα βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της και με επιθετική πολιτική θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών της με εξαγωγές, διεισδύοντας σε νέες αγορές με σκοπό την αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων”.

”Τέλος, δεν είναι σε γνώση μας οποιοδήποτε άλλο γεγονός ή πληροφορία που ενδέχεται να έχει δυσμενή επίδραση στην περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της εταιρείας μας, αντίθετα αναφέρουμε ότι η εταιρεία κατέχει στην Τσαγκαράδα Πηλίου ακίνητα 500 m2 αξίας 750.000 ευρώ, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμη περισότερο τη σημερινή ρευστότητα της και θα της επιτρέψουν να επενδύσει σε μηχανολογικό εξοπλισμό από ίδια διαθέσιμα άνευ προσφυγής σε δανεισμό. Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια στην παραγωγική διαδικασία, όπου και θα παραμείνουμε, είναι ανεκτίμητη και σας βεβαιώνουμε ότι σύντομα θα μπούμε σε κερδοφόρο πορεία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v