Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Προς νέα επέκταση προσφορών

Στην επέκταση των προσφορών του για τις υπεραστικές κλήσεις και σε ώρες μη αιχμής προσανατολίζεται ο ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του Οργανισμού και έπειτα από σχετική ακρόαση στην ΕΕΤΤ.

ΟΤΕ: Προς νέα επέκταση προσφορών
Πριν από τις 12 Μαΐου θα εκδώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα του ΟΤΕ να προβαίνει σε εκπτώσεις των τιμολογίων του, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει εκφράσει στην ΕΕΤΤ την πρόθεσή του να λανσάρει νέα πακέτα προσφορών που διαφοροποιούνται από τα βασικά τιμολόγια.

Ο ΟΤΕ όμως, κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στην αγορά, υποχρεούται να διατηρεί τα τιμολόγιά του σε συγκεκριμένα επίπεδα προκειμένου να διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός.

Η ΕΕΤΤ κάλεσε σήμερα τον ΟΤΕ σε ακρόαση για το θέμα και στη συνέχεια ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος της υπηρεσίας του.

Στελέχη του ΟΤΕ, σχολιάζοντας το θέμα, ανέφεραν πως με δεδομένο ότι η αγορά σταθερής διεθνούς τηλεφωνίας έχει καταστεί επαρκώς ανταγωνιστική, ο ΟΤΕ μπορεί να κάνει διάφορες καθολικά εφαρμοζόμενες εκπτώσεις, ανάλογα με την ώρα της μέρας, τον όγκο της κίνησης κ.λπ.

Επιπλέον οι μειώσεις στις τιμές των διεθνών κλήσεων είναι εύλογες, δηλαδή δεν είναι χαμηλότερες από το κόστος, αντικειμενικές (ισότιμες και αμερόληπτες για όλους) και διαφανείς, καθώς δεν δεσμεύουν τον πελάτη, ο οποίος έχει πλήρη ελευθερία προσχώρησης ή αποχώρησης από το σχήμα.

Σχετικά με τα πακέτα προσφορών των υπεραστικών κλήσεων, όπως επίσης διέρρευσε από τον Οργανισμό, η εμπορική διεύθυνση σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσφορές εφαρμόζοντας σταδιακά ένα σύστημα χρέωσης που θα διαφοροποιείται ανάλογα με το εάν οι κλήσεις πραγματοποιούνται σε ώρες αιχμής ή όχι.

Η ΕΕΤΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν κάτι τέτοιο θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Επιτροπή, ο ΟΤΕ ενδέχεται να υποχρεωθεί να διαθέτει τις υπηρεσίες στους υπόλοιπους παρόχους (εναλλακτικούς) με ένα ποσοστό έκπτωσης που θα δίνει τη δυνατότητα εύλογου κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο