Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Μειωμένα τα EBITDA για το α΄ τρίμηνο

Στις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες και στην υπερπροσφορά αποδίδει η εταιρία Ακρίτας την κατά 13% μείωση των λειτουργικών κερδών της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, συνδυασμός που σύμφωνα με την εταιρία έχει συμπιέσει σημαντικά τις τιμές και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ακρίτας: Μειωμένα τα EBITDA για το α΄ τρίμηνο
Μειωμένα κατά 13% ήταν τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας Ακρίτας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, παρά την κατά 5,5% αύξηση των πωλήσεων, γεγονός που η εταιρία αποδίδει στην υπερβάλλουσα δυναμικότητα και τη χαμηλή ζήτηση στον κλάδο της τεχνητής ξυλείας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στα 0,368 εκατ. ευρώ, από τα 0,421 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ ο κύκλος εργασιών της Ακρίτας ανήλθε σε 5.819.662 ευρώ, έναντι 5.514.043 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Παράλληλα, αυξημένες κατά 270% ήταν οι αποσβέσεις για το τρίμηνο, φτάνοντας τα 2.114.202 ευρώ, από 572.000 ευρώ που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, η Ακρίτας προχωρά σε επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής της, δημιουργώντας μία νέα μονάδα μοριοσανίδας και διακόπτοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία παλαιών εγκαταστάσεων.

Τα προϊόντα που παράγονται από τη νέα μονάδα διατίθενται στην αγορά από τα μέσα Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με την εταιρία, έχουν τύχει υψηλής αποδοχής, λόγω κορυφαίας ποιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v