Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Μέρισμα 1,40 ευρώ -Δυνατότητα επανεπένδυσης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής το οποίο ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,40 ευρώ για τη χρήση του 2007 αλλά και την παροχή δυνατότητας επανεπένδυσης μέρους του μερίσματος 1,00 ευρώ. 

ΕΤΕ:  Μέρισμα 1,40 ευρώ -Δυνατότητα επανεπένδυσης
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε σήμερα 18/3/2008 τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας και του Ομίλου.
 
Το προτεινόμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο μέρισμα ανέρχεται σε 1,40 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1,00 ευρώ το 2006, αυξημένο κατά 40% και με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,3% περίπου.

Ταυτόχρονα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την παροχή δυνατότητας επανεπένδυσης μέρους του μερίσματος ύψους 1,00 ευρώ σε μετοχές της Τράπεζας, που θα εκδοθούν και διανεμηθούν δωρεάν σε όσους μετόχους το επιλέγουν.

**** Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε: "Κοντά στα επίπεδα του 1,40 ευρώ αναμένεται ότι θα είναι τελικώς το μέρισμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί στους μετόχους της Εθνικής, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. 

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ, η οποία θα γίνει στις 17 Απριλίου (θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία). Αν τελικώς, το ύψος του μερίσματος φτάσει σε αυτό το επίπεδο, τότε η αύξηση του σε σχέση με πέρυσι θα είναι της τάξης του περίπου 40% και η μερισματική απόδοση θα φτάσει στο 4,5%. Ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Γ.Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v