Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΚΡ: Από Κίνα οι εξαγωγές σε ΗΠΑ, Μ. Ανατολή

Σε ολική ή μερική υποκατάσταση της μονάδας του Ηρακλείου Κρήτης από την θυγατρική της στην Κίνα για την κάλυψη των εξαγωγών προς τις δολαριακές αγορές προχώρησε η Πλαστικά Κρήτης.

ΠΛΑΚΡ: Από Κίνα οι εξαγωγές σε ΗΠΑ, Μ. Ανατολή
Σε ολική ή μερική υποκατάσταση της μονάδας του Ηρακλείου Κρήτης από την θυγατρική της στην Κίνα για την κάλυψη των εξαγωγών προς τις δολαριακές αγορές προχώρησε η Πλαστικά Κρήτης ώστε να μειώσει δραστικά τις επιπτώσεις από την υπερτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το εργοστάσιο που διατηρεί η Πλαστικά Κρήτης στην Κίνα ανέλαβε να τροφοδοτεί τις ανάγκες των πελατών της στην Β. Αμερική καθώς και μέρος των εξαγωγών προς την Μέση Ανατολή, υποκαθιστώντας τις εξαγωγές που μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούνταν από την μονάδα του Ηρακλείου.

Η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς η δραματική πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και η άνοδος του πετρελαίου και επομένως των ναύλων καθιστούσε ζημιογόνο την συνέχιση της τροφοδότησης των πελατών της Πλαστικά Κρήτης σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή από την Ελλάδα. Από την Ελλάδα συνεχίζονται οι εξαγωγές προς τη Μέση Ανατολή για συγκεκριμένα προιόντα.

Στον αντίποδα, η μονάδα της Κίνας έχει τη δυνατότητα, χάρη στο φθηνό παραγωγικό κόστος και κυρίως στο γεγονός ότι το γουάν ακολουθεί το δολάριο να πουλάει σε ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Η Πλαστικά Κρήτης εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής ισχύος της μονάδας στην Κίνα προκειμένου η πραγματική της παραγωγική ισχύ να φθάσει στους 10.000 τόνους ετησίως.

Η Πλαστικά Κρήτης εμφάνισε το 2007 σε επίπεδο μητρικής κύκλο εργασιών 94 εκατ. ευρώ έναντι 77,5 εκατ. ευρώ το 2006 ενώ τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 8,6 εκατ. ευρώ έναντι 8,5 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρήση. Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 400 χιλ ευρώ περίπου από το σχηματισμό πρόβλεψης για την αποζημίωση που επέβαλε στην Πλαστικά Κρήτης να αποδώσει στην Μεταλλοπλαστική Αγρινίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Η επίδοση της μητρικής τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και προ φόρων κερδών είναι πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί για την χρήση και έκαναν λόγο για πωλήσεις 125 με 130 εκατ ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο και ενοποιημένα καθαρά κέρδη 7 με 8 εκατ. ευρώ.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v