Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπαν Αλογοσκούφης - Νανόπουλος για Τ.Τ.

Συνομιλία για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχαν την Παρασκευή Αλογοσκούφης και Νανόπουλος. Τι διαβεβαίωσε η Eurobank, γιατί έσπευσε να εμφανίσει το ποσοστό της, τι φοβάται η κυβέρνηση.

Τι είπαν Αλογοσκούφης - Νανόπουλος για Τ.Τ.
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Παρακευή το πρωί, όπως πληροφορείται το Euro2day.gr, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG Eurobank - Ergasias κ. Νίκο Νανόπουλο.

Κατά τη διάρκειά της, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ενημερώθηκε για την είσοδο της τράπεζας του ομίλου Λάτση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εμμέσως πλην σαφώς έδωσε το πράσινο φως, υπό την έννοια ότι δεν φάνηκε να τον ενοχλεί η κίνηση, από τη στιγμή που έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για καθαρά επενδυτικού χαρακτήρα πρωτοβουλία.

Η βασική αιτία αυτής της στάσης που τήρησε ο κ. Αλογοσκούφης, όμως, θα πρέπει μάλλον να αναζητηθεί στο άγχος που διακατείχε τελευταία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ενδεχόμενη επίθεση τρίτου ενδιαφερομένου στο Τ.Τ. Οπότε η παρουσία της Eurobank θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Αυτός, άλλωστε, ο "κίνδυνος" φέρεται να ήταν και ο βασικός παράγοντας που έκανε και τους επιτελείς της EFG να επισπεύσουν τις κινήσεις τους, οι οποίες ενδεχομένως να μην ήταν προγραμματισμένες για τώρα.

Σύμφωνα, δε, με μια πιο ακραία εκδοχή, δεν αποκλείεται, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, να "δούμε" κι άλλους ενδιαφερομένους να αποκτούν πακέτα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., γεγονός το οποίο θα κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση για όλους.

Κι αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ότι ήταν πράγματι η Eurobank ο εντολέας της Goldman Sachs, η οποία επιχείρησε να εξαγοράσει το 4% του Ταμιευτηρίου, μέσω της διαδικασίας του book building πρόσφατα. Και ήταν η ενεργοποίηση αυτής της εντολής που έκανε τους επιτελείς της EFG να "τρέξουν".

Εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι βασικοί "παίκτες" της αγοράς, που διαθέτουν μια κάποια ρευστότητα, είναι "ύποπτοι", αν και δεν θα πρέπει να αποκλείονται κι άλλου είδους κινήσεις, που ούτως ή άλλως θα ανατρέψουν το τραπεζικό σκηνικό.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v