Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Πιθανές νέες αγορές ΤΤ, λέει ο Ν. Καραμούζης

To ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξετάζει η Eurobank, σύμφωνα με συνέντευξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Νικόλαου Καραμούζη στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".

EFG: Πιθανές νέες αγορές ΤΤ, λέει ο Ν. Καραμούζης
To ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξετάζει η Eurobank, σύμφωνα με συνέντευξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Νικόλαου Καραμούζη στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής". 

Ωστόσο, επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για χρηματοοικονομική επένδυση.  

"Η επένδυση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι καθαρά χρηματοοικονομική και το εννοούμε. Η τιμή ήταν ελκυστική και θεωρήσαμε ότι είναι καλή ευκαιρία για την τράπεζα να δημιουργήσει μια καλή θέση στο Τ.Τ. Δεν υπάρχει πρόθεση ούτε να κάνουμε επιθετικές εξαγορές ούτε τίποτα παρόμοιο. Όταν μιλάμε για επένδυση, συνεπάγεται ότι το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί. Μπορεί, για παράδειγμα, να μειωθεί στο 3% ή να αυξηθεί στο 7%. Αυτό θα το κρίνουμε με βάση τις επενδυτικές επιλογές μας, τη συγκυρία στις αγορές και την πορεία του Τ.Τ., για την οποία έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα είναι ανοδική" σημειώνει ο κ. Καραμούζης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι όταν και αν προκύψει θέμα αποκρατικοποίησης του Τ.Τ., η τράπεζα θα το εξετάσει και θα εκτιμήσει αν τότε πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία.

"Δεν είναι στη φιλοσοφία και πρακτική της Eurobank και του ομίλου να πηγαίνει επιθετικά, να εκβιάζει λύσεις ή να ανοίγει μάχες στην αγορά και ιδιαίτερα με το δημόσιο τομέα. Από την άλλη, διατηρούμε το δικαίωμα σε μια ελεύθερη αγορά να αποκτούμε συμμετοχή σε εταιρίες που κρίνουμε ότι παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, χωρίς να ζητάμε άδειες και χωρίς να απολογούμαστε σε κανέναν. Εκτιμούμε επίσης ότι σ’ έναν ανοικτό διαγωνισμό, αποκλεισμός αξιόπιστων ενδιαφερομένων δεν νοείται", εξήγησε ο κ. Καραμούζης.

Ο κ. Καραμούζης σημειώνει ακόμη ότι η Eurobank στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια ισχυρή θέση και δεν έχει ως κύριο μέλημα να συγχωνευτεί με κάποια άλλη τράπεζα. "Αυτό δεν αποκλείει φυσικά να είμαστε παρόντες αν υπάρξει μια δυναμική διεργασία εξελίξεων στον κλάδο, όταν και όπως το κρίνουμε", προσθέτει. 

Η πραγματική πρόκληση για την τράπεζα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καραμούζη, είναι η διεθνής πορεία της Eurobank, με επέκταση στις χώρες όπου δραστηριοποιείται αλλά και είσοδο σε νέες αγορές όπως της Αιγύπτου και της Ρωσίας, που τις θεωρεί "ελκυστικές και ενδιαφέρουσες".

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η αγορά της Τουρκίας, τονίζει, όπου η στρατηγική της τράπεζας προβλέπει περαιτέρω ανάπτυξη καταστημάτων και δραστηριοποίηση σε νέες υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v