Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Διευκρινίσεις & "οδηγίες" από τη Myriad

Προσεκτικοί «όταν συναλλάσσονται με τίτλους της επιχείρησης» συμβουλεύονται να είναι οι μέτοχοι της εταιρίας Naspers, η οποία ελέγχει εμμέσως την Myriad που με τη σειρά της έχει ποσοστό στη NetMed.

Forthnet: Διευκρινίσεις & οδηγίες από τη Myriad
Προσεκτικοί «όταν συναλλάσσονται με τίτλους της επιχείρησης» συμβουλεύονται να είναι οι μέτοχοι της εταιρίας Naspers, με έδρα τη Νότιο Αφρική η οποία ελέγχει εμμέσως την Myriad που με τη σειρά της έχει ποσοστό στην υπό εξαγορά από τη Forthnet, NetMed.

«Οι μέτοχοι της Naspers ενημερώνονται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά τις τιμές των τίτλων της επιχείρησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Στις 31 Οκτωβρίου του 2007, η Naspers ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε επίσημη διαδικασία διερεύνησης της πώλησης των υπηρεσιών pay –TV στην Ελλάδα και την Κύπρο («NetMed»), σε συνέχεια της επανεξέτασης των στρατηγικών επενδυτικών προτεραιοτήτων της, και με δεδομένη την έμφαση που δίνει στις αναδυόμενες αγορές.

Η Myriad International Holdings B.V., μία εμμέσως, εξολοκλήρου ελεγχόμενη θυγατρική της Naspers, έχει προχωρήσει σε υπό όρους συμφωνία πώλησης για την παραχώρηση της NetMed στην Forthnet ΑΕ, ηγετική ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η επιχειρηματική αξία (enterprise value) της NetMed ορίζεται σε € 490 εκατ. ($760εκατ.).

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε μια σειρά από όρους, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Forthnet για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της NetMed. Επιπροσθέτως η Forthnet θα χρειαστεί να προβεί και σε άντληση δανειακών κεφαλαίων. Κατά συνέπεια η εν λόγω συναλλαγή υπόκειται σε όλους εκείνους τους κινδύνους που διέπουν μια τέτοιου είδους κεφαλαιακή ενίσχυση.

Μόλις ικανοποιηθεί η πλειοψηφία των όρων και οι οικονομικές προεκτάσεις της συναλλαγής προσδιορισθούν με σαφήνεια, η Naspers θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση. Η εν λόγω συναλλαγή αναμένεται να ενταχθεί στην κατηγορία συναλλαγών 2, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις του Χρηματιστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ (JSE Limited).

Συνεπώς, οι μέτοχοι της Naspers ενημερώνονται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά τις τιμές των τίτλων της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, οι μέτοχοι συμβουλεύονται να είναι προσεκτικοί όταν συναλλάσσονται με τίτλους της επιχείρησης, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v