Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Τι απαντά για έργα - μεγέθη 2008

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, που αναφέρεται στις παραγγελίες που υλοποιεί η εταιρία αλλά και σε εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2008, προχώρησε η εταιρία Βαράγκης.

Βαράγκης: Τι απαντά για έργα - μεγέθη 2008
Σε διευκρινήσεις αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, που αναφέρεται στις παραγγελίες που υλοποιεί η εταιρία αλλά και σε εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2008, προχώρησε η εταιρία Βαράγκης.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι στην παρούσα φάση υλοποιείται παραγγελία αμερικανικής εταιρίας (Thos. Moser Cabinetmakers, Inc., Auburn, Maine) συνολικής αξίας 150.000 ευρώ περίπου.

Η εν λόγω παραγγελία, η οποία εξασφαλίστηκε από επαφές που έγιναν στη Διεθνή Έκθεση Επίπλων στην Κολωνία κατά τον Ιανουάριο 2008, αφορά καθίσματα AETOS σχεδιασμού Α. Βαρώτσου που ανήκουν στη συλλογή Varangis Schemata. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω κάθισμα έλαβε το 2006 το βραβείο Good Design Award του αμερικανικού Chicago Athenaeum of Architecture and Design.

Παράλληλα η εταιρία προβαίνει σε επαφές για την περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Επίσης, η συλλογή Varangis Schemata αποτελεί σειρά σύγχρονων επίπλων της εταιρίας, σχεδιασμένων από κορυφαίους Έλληνες designers, που αντλούν την έμπνευσή τους από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και τα ίδια τα υλικά κατασκευής τους.
 
Από το 2004 συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Επίπλων της Κολωνίας ενώ στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκαν σε έκθεση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ το 2005. Το 2007 παρουσιάστηκαν σε έκθεση που διοργανώθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα τα έπιπλα της εν λόγω συλλογής εισήχθησαν στο δίκτυο καταστημάτων της Εταιρίας και στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει σχετική διαφημιστική προβολή σε επιλεγμένα μέσα. 

Τέλος, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για τη χρήση 2007 ήσαν σαφώς βελτιωμένα έναντι αυτά του 2006, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών (2,48%) και επιστροφή στην κερδοφορία (κέρδη προ φόρων 162,8 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 402,3 χιλ. Ευρώ το 2006) λόγω της συγκράτησης των εξόδων διοίκησης και διάθεσης (μείωση κατά 6,62 %) και της βελτίωσης του περιθωρίου μικτού κέρδους κατά 5,63 %.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το 2008, έως το τέλος της χρήσης, τα οικονομικά μεγέθη θα παρουσιάσουν περαιτέρω βελτίωση, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να προσδιοριστούν τα σχετικά ακριβή μεγέθη.

Τα αναφερόμενα μεγέθη στο εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδος αποτελούν εκτίμηση της γράφουσας δημοσιογράφου.

Η αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι θα προκύψει δεδομένου ότι οι επενδύσεις αρχίζουν και αποδίδουν, υπάρχει σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων ειδικών επαγγελματικών έργων (6,3 εκατ. ευρώ), και τα προϊόντα που διατίθενται έχουν υψηλότερη προστιθέμενη αξία η οποία αντικατοπτρίζεται σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v