Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHnet: Στις 14/5 η Γ.Σ. για ΑΜΚ έως 300 εκατ.

Την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης και δικαίωμα προεγγραφής, με σκοπό την άντληση μέχρι 300 εκατ. ευρώ θα συζητήσει η γενική συνέλευση της FORTHnet την 14η Μαΐου 2008.

FORTHnet: Στις 14/5 η Γ.Σ. για ΑΜΚ έως 300 εκατ.
Την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης και δικαίωμα προεγγραφής, με σκοπό την άντληση μέχρι 300 εκατ. ευρώ θα συζητήσει η γενική συνέλευση της FORTHnet την 14η Μαΐου 2008.

Το ακριβές ποσό και οι λοιποί όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν από την εν λόγω γενική συνέλευση.

Σημειώνεται ότι τα αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση μέρους του ανταλλάγματος για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των
εταιρειών NetMed NV και Intervision BV, οι οποίες ελέγχουν την πλατφόρμα υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης Nova στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Στην έκθεση της, η Merrill Lynch, η οποία διατέλεσε χρέη συμβούλου στο deal, σημειώνει ότι το τίμημα γία την εξαγορά ήταν δίκαιο και εύκολο ενώ η αξία της Netmed προσδιορίζεται στα 430 εκατ. ευρώ, και, συμπεριλαμβανομένων των προσδοκόμενων συνεργιών, προσεγγίζει τα 720 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία θα πραγματοποιηθεί α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 26η Μαΐου 2008 και β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 6η Ιουνίου 2008.
 
Σημειώνεται, πως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

1. Επικύρωση εκλογής προσωρινών μελών Διοικητικού Συμβουλίου εις αντικατάσταση παραιτηθέντων

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων και δικαίωμα προεγγραφής - Διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών - Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο - Τροποποίηση και κωδικοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί "Μετοχικού Κεφαλαίου"

3. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να θεσπίζει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σύμφωνα με την παρ. 14 του άρθρου 13 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι διαιρεμένο σε 38.857.831 κοινές ονομαστικές μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν σε ίσο αριθμό δικαιωμάτων ψήφου.

* Η Εκθεση του Δ.Σ. της εταιρίας σχετικά με την αύξηση του Μ.Κ. και η γνωμοδότηση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v