Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στάση αναμονής για ακίνητο Χατζηκώνστα

Επίσημη ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές αναμένει το κοινοπρακτικό σχήμα των Reds - Lamda προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις όσν αφορά την εκμετάλλευση του ακινήτου του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Lamda: Στάση αναμονής για ακίνητο Χατζηκώνστα
Επίσημη ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές αναμένει το κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών Reds - Lamda Development προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που βρίσκεται στης Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψους του Χαλανδρίου.

Το Εφετείο Αθηνών, με απόφασή του, απαγορεύει στην διοίκηση του ιδρύματος να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του ακίνητου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Κέρδος". Το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου αναφέρεται ότι στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ίδρυμα για την εκμετάλλευση του ακινήτου δεν τηρούνται οι σκοποί του κληροδότη.

Ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί, αφορούσε την μίσθωση του ακινήτου για διάστημα 35 εως 55 ετών, σε επενδυτή ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα κατασκευής επιπλέον 20.000 τετραγωνικών μέτρων στον χώρο των 28 στρεμμάτων όπου σήμερα φιλοξενείται οικοτροφείο αλλά και οι εγκαταστάσεις του 3ου Τεχνικού Λύκειου Χαλανδρίου.

Από την πλευρά των δύο εταιρειών που μετέχουν στο κοινοπρακτικό σχήμα τηρείται στάση αναμονής καθώς όπως μας ανέφεραν δεν έχουν λάβει ακόμη καμία ενημέρωση για την δικαστική απόφαση. Ειδικότερα από την Lamda Development μας είπαν ότι η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί προς το παρόν για την υπάρξη δικαστικής απόφασης που σχετίζεται με το ακίνητο Χατζηκώνστα.
 
Ωστόσο μας ανέφεραν ότι ήταν σε γνώση τους η δικαστική προσφυγή, η οποία, όπως ξεκαθάρισαν, δεν αφορούσε την πρόταση της κοινοπραξίας για την ανάπτυξη του ακινήτου αλλά στρέφονταν κατά της απόφασης της διοίκησης του ιδρύματος να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται ότι είναι ένα από τα πλέον ακριβά ακίνητα της Αθήνας καθώς η έκτασή της είναι σχεδόν μοναδική για ακίνητο εντός του οικιστικού χώρου. Η Reds και η Lamda Development είχαν καταθέσει πρόταση για την δημιουργία κέντρου αποκατάστασης και γραφείων χώρων.

Την προσφυγή εναντίον της πρόθεσης της διοίκησης να εκμεταλλευτεί το ακίνητο είχαν καταθέσει εργαζόμενοι του Ιδρύματος και ο δήμος Χαλανδρίου και σε αυτή ανέφεραν ότι ότι δεν είχε ληφθεί μέριμνα για το οικοτροφείο, την μεταστέγαση του Ιδρύματος αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του 3ου Τεχνικού - Επαγγελματικού Λυκείου Χαλανδρίου.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η εκμετάλλευση του ακινήτου είχε ως σκοπό την χρηματοδότηση του ιδρύματος που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν κατατεθεί τρεις προσφορές για την ανάπτυξη του ακίνητου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v