Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Αξιοποιεί ακίνητα στη Ρουμανία

Στην αξιοποίηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει στη Ρουμανία προσανατολίζεται ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ. Η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα γίνει σε συνεργασία με εταιρίες ελληνικών συμφερόντων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΛΓΕΚΑ: Αξιοποιεί ακίνητα στη Ρουμανία
Στην αξιοποίηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει στη Ρουμανία, η αξία των οποίων σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνούς οίκου ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ, προσανατολίζεται ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ.

Όπως επισημαίνεται σχετικά στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, ο όμιλος θα συνεχίσει τη διερεύνηση για πιθανούς στρατηγικούς εταίρους, με την πεποίθηση ότι εντός του 2008 θα προβεί στην αξιοποίηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει στη Ρουμανία.

Η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με εταιρίες ελληνικών συμφερόντων που ασχολούνται με το development ακινήτων στη Ρουμανία. Επίσης εκτιμάται ότι η ELGEKA - FERFELIS ROMANIA SRL θα ενισχύσει την παρουσία της στη ρουμανική αγορά μέσω της σύναψης νέων συνεργασιών αλλά και με την ανάπτυξη των υφιστάμενων.

Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της ΕΛΓΕΚΑ για την τρέχουσα χρήση, με τις εταιρίες ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., ΒΙΟΤΡΟΣ ΑΒΕΕ και ELGEKA - FERFELIS ROMANIA SRL να αποτελούν τις πλέον ελπιδοφόρες συμμετοχές του ομίλου.

Ιδιαίτερα για τη ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής-3PL (Third Party Logistics), προβλέπεται ότι η είσοδος ολοένα και περισσότερων μεγάλων ξένων αλυσίδων αλλά και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων των εγχώριων εταιριών ενισχύουν διαρκώς τη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους, εξέλιξη που διαμορφώνει πολύ θετικές προοπτικές για τον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων, ο οποίος μπορεί να προσφέρει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και ως εκ τούτου πιστεύεται ότι και η ΕΛΓΕΚΑ θα ενισχύσει μέσω αυτής της επένδυσης τη θέση της στον νευραλγικό τομέα της διανομής.

Για τη ΒΙΟΤΡΟΣ ΑΒΕΕ αναμένεται η μεγαλύτερη διείσδυση στις υπάρχουσες αγορές όπου δραστηριοποιείται καθώς και η επέκτασή της σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και η Β. Αφρική (Αλγερία, Λιβύη κ.ά.).

Για την επίτευξη των στόχων της θα προβεί στην παραγωγή νέων προϊόντων και θα εγκαταστήσει νέες γραμμές παραγωγής, ενώ παράλληλα θα αυτοματοποιήσει τις υπάρχουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v