Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infotech: Κατασκευή αιολικού πάρκου στη Βουλγαρία

Eντός του 2008 αναμένεται η επέκταση του ομίλου Infotech και στην αγορά της Βουλγαρίας με την κατασκευή αιολικού πάρκου έως 400 MW και συνολικού προϋπολογισμού μέχρι 440 εκατ. ευρώ, όπως τονίστηκε σήμερα στην ΕΘΕ.

Infotech: Κατασκευή αιολικού πάρκου στη Βουλγαρία
Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Άλφα Γκρίσιν Infotech στα γραφεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Την εταιρία εκπροσώπησε ο κ. Βασίλειος Γκρίσιν, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος, και ο κ. Δημήτριος Παρθένης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, ο κ. Γκρίσιν πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στις στρατηγικές κατευθύνσεις του ομίλου Άλφα Γκρίσιν Infotech στους τομείς του business critical continuity, της ανάπτυξης ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του συμβατικού κλιματισμού, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ελκυστικά περιθώρια κερδοφορίας.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο κ. Παρθένης ανέλυσε τις δραστηριότητες του ομίλου ανά επιχειρηματική μονάδα και πραγματοποίησε συνοπτική παρουσίαση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών για τη χρήση 2007.

Στον τομέα του business critical continuity o όμιλος Άλφα Γκρίσιν Infotech είναι leader στην ελληνική αγορά, αντιπροσωπεύοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στις κατηγορίες προϊόντων αδιαλείπτου τροφοδοσίας ισχύος (UPS), συστημάτων ελέγχου περιβάλλοντος απολύτου ακριβείας (HPAC) και λοιπών συστημάτων υποστήριξης.

Στις προθέσεις του ομίλου είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές εκτός Ελλάδας και Βουλγαρίας -όπως Ρουμανία, Ουκρανία, Αίγυπτος- και γενικώς σε χώρες που αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις σε έργα υποδομών την επόμενη δεκαετία.

Στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, ο όμιλος Άλφα Γκρίσιν Infotech δραστηριοποιείται στις αγορές της Βουλγαρίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, έχοντας τοποθετηθεί επιτυχημένα σε μια σειρά από εδαφικές εκτάσεις με ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης.

Στην αγορά της Βουλγαρίας, ο Όμιλος Άλφα Γκρίσιν Infotech διαθέτει 7 οικόπεδα, συνολικής έκτασης 145.000 τ.μ., στα οποία έχει προγραμματιστεί η ανέγερση οικιστικών και εμπορικών κτιρίων. Από την πώληση των κτιρίων, στην 3ετία 2009 - 2011, αναμένονται καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους περίπου 41 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά της Πολωνίας έχει ξεκινήσει η κατασκευή του οικιστικού συγκροτήματος Garden Residence, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010. Από την πώλησή του συγκροτήματος ο όμιλος αναμένει κέρδη μετά από φόρους ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Άλφα Γκρίσιν Infotech έχει υπογράψει προσύμφωνο για την αγορά οικοπέδου 65 στρεμμάτων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου 2008.

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο όμιλος Άλφα Γκρίσιν Infotech έχει προχωρήσει μέσω της θυγατρικής εταιρίας Deutsche Aeolia S.A. στην υποβολή τριών αιτήσεων για την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 52 MW και προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, ενώ στη φάση της μελέτης βρίσκεται ένα ακόμη αιολικό πάρκο ισχύος 120 MW και προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Τέλος, εντός του 2008 αναμένεται η επέκταση του ομίλου και στη σχετική αγορά της Βουλγαρίας με την έναρξη των εργασιών κατασκευής αιολικού πάρκου συνολικής δυναμικότητας έως 400 MW και συνολικού προϋπολογισμού μέχρι 440 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στον τομέα του συμβατικού κλιματισμού, ο κ. Παρθένης αναφέρθηκε στην εξαγορά της ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ Α.Ε., η οποία είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των συσκευών κλιματισμού PANASONIC.
 
Ο όμιλος δραστηριοποιείται στη σχετική αγορά από το 2007 μέσα από τη διάθεση προϊόντων private label και με την προσθήκη των δραστηριοτήτων της ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ η συνολική συνεισφορά του τομέα συμβατικού κλιματισμού στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 12 εκατ. ευρώ σε επίπεδο κύκλου εργασιών και σε 500 χιλ. ευρώ σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας.

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο κ. Γκρίσιν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου, τονίζοντας την προσήλωση της διοίκησης στην επιτυχή υλοποίησή του. Τέλος, σημείωσε ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Άλφα Γκρίσιν Infotech στον τομέα του business critical continuity καθώς και η επιτυχημένη τοποθέτησή της σε μια σειρά από αναπτυσσόμενες αγορές με ελκυστικά χαρακτηριστικά κερδοφορίας αποτελούν βασικά εχέγγυα για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εξέλιξη και ανάπτυξή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v