Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από S&P

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors Ratings Services, σε Α- από Α.

ΟΤΕ: Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από S&P
Σε Α- από Α υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors Ratings Services.

Στην ανακοίνωση της Standard & Poors, ο αναλυτής του οίκου Σίμον Ρεντμοντ αναφέρει ότι η εν λόγω κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα της ”έκθεσης” του ΟΤΕ στη Ρουμανία και του χρέους της CosmoRom. Ως λόγοι αναφέρονται επίσης και οι πιέσεις του περιθωρίου κέρδους στις κύριες δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας του Οργανισμού.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της S&P αναφέρεται ότι η υποβάθμιση αντανακλά την αύξηση των υποχρεώσεων του ΟΤΕ καθώς και τον ασθενή εσωτερικό έλεγχο, που οδήγησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας για την CosmoRom.

Η S&P εκτιμά ότι ο ΟΤΕ αναμένεται να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση του χρέους της θυγατρικής Cosmote στους επόμενους μήνες, ενώ επισημαίνει ακόμη ότι η διοίκηση θα πρέπει να αποδείξει την ικανότητά της να αντεπεξέλθει στις πολυποίκιλες προκλήσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις ελληνικές δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας αλλά και στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v