Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reds: Ξεκολάει (;) η υπόθεση του Κτήματος Καμπά

Την διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανα μετοχή για τη χρήση του 2007 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Reds. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 5 Ιουνίου και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Reds: Ξεκολάει (;) η υπόθεση του Κτήματος Καμπά
Τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2007 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Reds. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 5 Ιουνίου και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον διοίκηση της εταιρείας έως το έτους αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του κτήματος Καμπά. Ωστόσο η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2010 καθώς απαιτείται να έχει προηγηθεί η έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του ακινήτου στην περιοχή Γυαλού η Reds εκτιμά ότι έως το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια ώστε στη συνέχεια προχωρήσει η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου με την MACARTHOURGLEN για την πώληση του ακινήτου σύμφωνα με το προσύμφωνο που υπάρχει ήδη από το 2006.

Μέσα το 2008 η Reds, μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής, θα έχει ολοκληρώσει το οικιστικό συγκρότημα Ampelia στην Καντζα το οποίο περιλαμβάνει 28 κατοικίες εκ των οποίων υπολογίζεται ότι θα έχουν πωληθεί έως το τέλος του έτους οι 20 κατοικίες.

Παράλληλα σύντομα ξεκινά η αξιοποίηση του οικοπέδου της Reds στην Ακαδημία Πλάτωνος με την ανέγερση συγκροτήματος γραφείων

Η εταιρεία προχωρά τις αναπτύξεις που έχει ήδη ξεκινήσει στην Ρουμανία, ενώ τα σχέδιά της για περαιτέρω επέκταση τις αγορές του εξωτερικού περιλαμβάνουν τις αγορές της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Στην περιοχή της Αττικής η Reds εστιάζει στην ανάπτυξη γραφειακών χώρων.

Παράλληλα αυτή την εποχή η Reds συμμετέχει σε σειρά διαγωνισμών που, μεταξύ άλλων, αφορούν το Εμπορικό Κέντρου του Ταμείου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο Παλιό Φάληρο, έκτασης 10.000 τετραγωνικών, το Συνεδριακό Κέντρο στο γήπεδο του Ταε κβο ντο, το Εκθεσιακό Εμπορικό Κέντρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά την αξιοποίηση έκτασης της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε πρόγραμμα stock option για 100.000 μετοχές που θα διατεθούν στα στελέχη της Reds. Το πρόγραμμα προαίρεσης θα είναι συνδεδεμένο με συγκεκριμένους στόχους.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η ψήφιση του χωροταξικού νομοσχεδίου είναι απαραίτητη καθώς όπως ανέφερε θα μειωθούν οι νομικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακίνητων.

Ο ίδιος είπε ότι το χωροταξικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί μπορεί να μην είναι το καλύτερο αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από την ανυπαρξία χωροταξικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v